İkinci Kobani soruşturmasında gözaltına alınanlar netleşmeye başladı: Çoğu HDP'nin eski yöneticileri - Son Dakika
Güncel

İkinci Kobani soruşturmasında gözaltına alınanlar netleşmeye başladı: Çoğu HDP'nin eski yöneticileri

İkinci Kobani soruşturmasında gözaltına alınanlar netleşmeye başladı: Çoğu HDP\'nin eski yöneticileri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 13 kentte 91 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Yapılan ev baskınlarında şimdiye kadar 46 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

12.04.2022 11:07  Güncelleme: 11:16

Mersin, Van, Adana, İstanbul, Diyarbakır ve Urfa'nın da aralarında bulunduğu birçok kentte Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Baskınlarda, Mersin'de Akdeniz Belediyesi eski Belediye Eşbaşkanı Fazıl Türk, Akdeniz Belediyesi eski çalışanları Hasan Çat, Selami Turan ve Ülfiye Özcan ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye çalışanı ve avukat Metin Kılavuz, HDP eski Saymanı Zeki Çelik gözaltına alındı.

Adana'da HDP İl Yöneticisi Mustafa Bilgiç ile Şefik Özbey ve Necmettin Aslan'ın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da ise HDP Kayapınar ilçe yöneticisi Şahin Eroğlu, Selçuk Tazgel gözaltına alındı.

Van'da, Büyükşehir Belediyesi eski Belediye Meclis Üyesi Nihat Gezici'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimlerden HDP eski Saymanı Zeki Çelik, HDP eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kuruluüyelerinin de aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında açılan Kobani Davası kapsamında tutuklanmış, davanın üçüncü duruşmasında tahliye edilmişti.

GİZLİLİK KARARI

Farklı illerden gözaltına alınanlardan henüz Ankara'ya getirilen olmazken, Şanlıurfa dışında diğer birçok kentte "24 saat görüş kısıtlılığı kararı" gerekçe gösterilerek, avukatların görüşmesine izin verilmedi. Öte yandan dosyada gizlilik kararı olduğu öğrenildi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan soruşturmaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınanlar hakkında "Kobani olaylarının mali yapılanmasında yer aldıkları, ölen ya da yaralanan PKK'lıların ailelerine maddi yardımda bulundukları" suçlaması yöneltildi.

Son Dakika Güncel İkinci Kobani soruşturmasında gözaltına alınanlar netleşmeye başladı: Çoğu HDP'nin eski yöneticileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement