İnebolu'da Yangında Çöken Çatının Altındaki Çocuk Bulunamadı - Son Dakika
Güncel

İnebolu'da Yangında Çöken Çatının Altındaki Çocuk Bulunamadı

İnebolu'ya bağlı Çiçekyazı köyündeki bir ahşap evde çıkan yangında çöken çatının altında kalan çocuk, AFAD'ın çalışmalarına rağmen bulunamadı.

12.12.2013 18:25  Güncelleme: 18:23

İnebolu ilçesine bağlı Çiçekyazı köyündeki bir ahşap evde dün çıkan yangında çöken çatının altında kaldığı iddia edilen 6 yaşındaki çocuk, arama ve kurtarma ekiplerinin çalışmalarına rağmen bulunamadı.

Köyde oğlu, gelini ve 4 torunuyla yaşayan Hakkı Abancı'ya (74) ait iki katlı ahşap evde çıkan yangında hayatını kaybettiği öne sürülen Yunus Abancı'yı (6) arayan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, ona ulaşılamadığından çalışmalarını tamamladı.

İnebolu Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğa ulaşılması amacıyla iki gündür yürütülen arama çalışmalarından sonuç elde edilemediğini söyledi.

Adli Tıp Kurumu uzmanlarından, yangın nedeniyle cesetten bulgu kalıp kalmayacağı konusunda görüş isteyeceklerini belirten Özkan, bu doğrultuda çalışmalara devam edilip edilmemesine karar verileceğini dile getirdi.

Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Hamit Hancı ise ev yangınlarında cesedin tamamen yok olması ve kemiklerin erimesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını bildirdi.

Kemiklerin bir kısmı yansa bile dişlerin kesinlikle kalacağını anlatan Hancı, şunları kaydetti:

"Uçak kazalarında o kadar yüksek ısıda bile dişler kalıyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) ceset arama köpekleri var. Ekipler onlardan yararlanabilir. Ev yangınında cesedin tamamen yanması mümkün değil. Dişler, kemikler, hatta yumuşak dokular bile kalır. Cesedin tamamen yok olabilmesi için birkaç bin derecelik sıcaklıklar lazım. Ev yangınlarında böyle bir ısı olmaz. Çocukların kemikleri, erişkinlere göre daha yumuşak da olsa bir kısmı muhakkak kalır. Kemikler enkaz altında kalmıştır."

Çiçekyazı köyünde, Hakkı Abancı'ya ait iki katlı ahşap evde dün yangın çıkması üzerine ev sakinleri binayı boşaltmıştı. Yunus Abancı'nın yeniden eve girdiği ve çatının çökmesi sonucu yanarak öldüğü ileri sürülmüştü. Torununu kurtarmak isteyen Hakkı Abancı'nın başından yaralandığı olayın ardından enkazda çocuğun cesedinin aranmasına başlanmıştı.

İnebolu\'da Yangında Çöken Çatının Altındaki Çocuk Bulunamadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İnebolu'da Yangında Çöken Çatının Altındaki Çocuk Bulunamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement