İnegöl Milli Eğitim Müdürü, Velileri Bonzai Konusunda Uyardı - Son Dakika
Güncel

İnegöl Milli Eğitim Müdürü, Velileri Bonzai Konusunda Uyardı

İnegöl Milli Eğitim Müdürü, Velileri Bonzai Konusunda Uyardı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde son günlerde şiddet olayları artarken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, özellikle gençler arasında yaygınlaşan bonzai konusunda velileri uyardı.

24.01.2014 13:30

Bursa'nın İnegöl ilçesinde son günlerde şiddet olayları artarken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, özellikle gençler arasında yaygınlaşan bonzai konusunda velileri uyardı.

Uyuşturucuya karşı milli eğitim, emniyet ve velilerin birlikte mücadele etmesi gerektiğini belirten Baştürk, "Bize herhangi bir öğrenci hakkında bir isim ya da şikayet gelmedi. Konu tamamen bizim dışımızda gelişti. Bana ulaşmış bir bilgi yok. Ama bu konuda biz de zaman zaman basından uyuşturucu satıcılarının okulların çevresinde dolaştığını biliyoruz. Emniyet ekipleri bu konuyla ilgili gerekli tedbirleri alıyor. Ancak anne ve babalar sadece çocuğunu okula gönderip bırakmamalıdırlar. Mutlaka çocuklarının okula gidip gitmediği konusunda bilgi sahibi olup, okula gitmedikleri zaman nereye gittiklerini araştırmalılar. Biz okul idarecileri olarak öğrencilerin dışarıda ne yaptıklarını bilemeyiz, bu konuda bir yetkimiz yok. Biz okul içerisindeki çalışmaları takip edebiliyoruz" dedi.

Devamsızlığın 20 günden 10 güne indirilmesinin ailelerin çocuklarını daha çok kontrol altına almaları için yapıldığını ifade eden Baştürk, "Maalesef 30 günü dolduran öğrencilerimiz var. Bu konuda velilere yazılı mesaj ve telefonla bilgi verilmesine rağmen, velilerin çocukları ile ilgilenmediğini görüyoruz. Ancak çocukları sınıfta kaldığında, 'Benim çocuğum nasıl sınıfta kalır?' şikayetiyle bize geliyorlar. Bunun için anne babalarımız, çocuklarımızın başarılı olmasının dışında, çocuklarının iyi bir kişilik ve karakterle yetişmesini sağlamalı ve arkadaşlarını iyi tanımalılar. Eğer öğrencinin devamsızlık yapması gerekiyorsa, anne ve babasına söyleyerek, velisi tarafından izin almalıdır. Bize, hastaneye gidip, kendi başına rapor alan öğrencilerin şikayetleri geliyor. Çocuklarımız da, anne ve babalarını yanıltıyor. Bu gibi haberler bütün anne ve babalara ders olsun. Uyuşturucu kullanımı okul içinde olmadı. Böyle bir durum söz konusu değil, ancak okul dışında olan olayları da aileler ve emniyet takip etmeli" diye konuştu.

Uyuşturucu konusunda yaptıkları seminerlere ilgi olmamasından şikayet eden Müdür Mehmet Baştürk, "Biz bu seminerleri emniyetle zaman zaman yapıyoruz. Ama maalesef öyle bir seminer düzenlediğimizde aileler gelmiyor. İşleri olduğunu söyleyip eminere katılmıyorlar. Ancak bundan sonra bu gibi tespitler yapılırsa, tabii ki emniyetle birlikte bu işin uzmanları tarafından ailelere seminerler verilebilir. Emniyet Müdürlüğümüzün uzman kişileri vardır ve bu seminerler uzmanlar tarafından verilecektir" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İnegöl Milli Eğitim Müdürü, Velileri Bonzai Konusunda Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement