iPhone 6 Görücüye Çıktı - Son Dakika
Güncel

iPhone 6 Görücüye Çıktı

iPhone 6, Apple'ın bir yıldır beklenen etkinliğinde görücüye çıktı. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, Apple'ın ürettiği en ince cihazlar olarak tarihe geçti.

09.09.2014 19:34  Güncelleme: 21:45

Apple, 30 yıl önce ilk Macintosh bilgisayarını tanıttığı Flint Center'da düzenlenen etkinlikte yeni akıllı telefonu iPhone 6'yı tanıttı. Yeni nesil iPhone'lar daha ince, daha hızlı ve daha büyük.

TIM COOK SAHNEDE

Apple etkinliği TSİ 20.00'da başladı. Flint Center'ı dolduran yüzlerce gazeteci ve izleyiciye ilk olarak kısa bir video gösterildi. Videoda, Apple'ın değişiklik için müşterileriyle birlikte hareket ettiği ve 'farkın' her zaman Apple'a özgü olduğu ve öyle kalacağı ifade edildi. Apple logosuyla biten videonun ardından sahneye alkışlar eşliğinde Tim Cook çıktı.

STEVE JOBS'I HATIRLATTI

Flint Center'ı 'Apple'ın doğum yeri olarak' belirten Cook, 30 yıl önce bulunduğu sahneden Steve Jobs'ın ilk Mac bilgisayarı tanıttığını hatırlattı. 'Bugün sizlerle birbirinden büyüleyici ürünler paylaşmak istiyoruz" diyen Cook, beklendiği gibi ilk olarak iPhone ile sözlerine başladı.

iPhone 6 ve iPhone 6 PLUS

2013'te ilk kez iki iPhone modeli sunduklarını hatırlatan Cook, dünyanın en çok satan akıllı telefonunun yüzde 98 müşteri memnuniyeti sunduğunu belirtti. Ardından, beklenen an geldi ve bir video daha belirdi.

Siyah, gümüş ve altın renklerle gelen iPhone 6, uzun bekleyişin ardından ekranda belirdi. iPhone 6 ve iPhone 6+ adındaki iki telefon ortaya çıktı.

EN İNCE SERİ OLDU

iPhone 6 şu ana kadar tanıtılan en ince iPhone serisi oldu. Büyüyen ekran Retina Display HD isminde. Böylelikle sızıntıların neredeyse hepsi doğru çıktı.

LANSMANDA WI-FI SKANDALI

Öte yandan lansman gerçekleştiği sırada Apple tarafından tüm dünyaya yapılan livestream yani canlı yayın ise çöktü. Aynı zamanda Flint Center'daki wi-fi şebekesinin de çökmesiyle salonda büyük bir şaşkınlık yaşandı. Fakat salonda bulunanlar gelişmeleri sosyal medya üzerinden aktarmaya devam etti.

İŞTE ÖZELLİKLERİ

İki telefonun özellikleri kısaca şöyle:

- iPhone 6 4.7; iPhone 6+ 5.5 inç büyüklüğünde,
- iPhone 6 326 ppi (inç başına piksel): iPhone 6+ 401 ppi,
- iPhone 6 1334x770 piksel; iPhone 6+ 1080 piksel çözünürlükte ekrana sahip,
- iPhone 6'da 1 milyondan; iPhone 6+ ise 2 milyondan fazla piksel bulunuyor.
- İki telefon iPhone 5S'ten sırasıyla yüzde 38 ve yüzde 185 daha fazla piksele sahip.
- iPhone 6 6.9 mm; iPhone 6+ ise 7.1 mm kalınlığında.
- Her iki telefon Apple'ın yeni işlemcisi A8'i kullanıyor.
-iPhone tam HD olarak video kayıt yapabiliyor.

FİYATI DA BELLİ OLDU

ABD için 2 senelik kontratlı olarak açıklanan ilk fiyatlar ise şöyle:

16 GB iPhone 6: 199 dolar
32 GB iPhone 6: 299 dolar
128 GB iPhone 6: 399 dolar

iPhone 6 Plus'ın 16 GB'lık modelinin fiyatı ise 299 dolardan başlıyor. 9 ülkeye siparişler 19 Eylül'de başlanacak. Ön siparişler 12 Eylül'de alınacak. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus bu yılın sonuna kadar 115 ülkede satışa sunulmuş olacak.

16 GB iPhone 6 Plus: 299 dolar
32 GB iPhone 6 Plus: 399 dolar
128 GB iPhone 6 Plus: 499 dolar

EKRAN DAHA GENİŞ, İKON SAYISI ARTTI

Tim Cook'un ardından sahneye çıkan Apple küresel pazarlama başkan yardımcısı Phil Schiller, iki modelin yeni özelliklerini tanıttı. Schiller, yeni telefonların arayüzünü tanıtarak başladığı konuşmasında, ekranın daha geniş bir alana sahip olduğunu ve ikon sayısının arttığını belirtti. Ayrıca, klavye daha geniş alana yayılarak kullanımı kolaylaştırıldı.

PERFORMANS ORJİNAL iPhone'DAN 50 KAT DAHA YÜKSEK

Schiller, yeni telefonların performansının orijinal iPhone'dan 50 kat daha yüksek olduğunu belirtti. 2007'de çıkan ilk modele oranla, iPhone 6 ve 6 Plus'ın grafik performansı ise tam 84 kat daha fazla.

O SAAT GELDİ AMA İWATCH DEĞİL

Apple'ın yıllardır beklenen akıllı saati de yeni iPhone 6 modelleriyle beraber tanıtıldı. Saatin ismi ise iWatch değil Apple Watch oldu.

APPLE TANITIMI ÖNCESİ BORSA HAREKETLENDİ

Öte yandan iPhone 6'nın lansmanına saatler, hatta dakikalar kala Apple'ın ABD borsasında işlem gören hisse senetlerinde büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

KISA SÜREDE 8 MİLYAR DOLAR KAZANÇ SAĞLADI

Dünü yaklaşık 589 milyar dolarlık piyasa değerinden kapatan Apple INC. hisse senetleri borsanın açılışından itibaren geçen sürede 8 milyar dolar daha değer kazanarak 597 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı.

iPhone 6 Görücüye Çıktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel iPhone 6 Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • HATAY: Bizimde Kendi Telefonumuzu uretmemiz gerekir. Her turlu teknolojiye sahip olabiliriz. fakat aklimiz hep baska seylere calisiyor 24 13 Yanıtla
  • pelin ateş: oleyy süper çıksın hemen alırım altısı çıkarsa serisinide yaparlar yediside çıkar bence :) 5 25 Yanıtla
    mustafa: cem yılmazdın stand up söledigi gibi 6 yı bekliyorum 7 verin bana evini satar alır en son çıkanı dedigi insanlar bunlar işte :D 0 0 Mert: Sana 50 sini vereyim, bana ne verecen 0 0
  • MAKBUL: AMAÇ YÜKLÜCE PARA KAZANMAK DEĞİLMİ?BİZDE AKLIMIZI KULLANIP ALMAYALIM. HERKESE HAVA ATMAK ZORUNDAMIYIZ. RESMEN SAVURGANLIK. O PARA İHTİYACI OLANLAR'A VERİLSE DAHA MAKBULE GEÇER. 26 2 Yanıtla
    BEN: YARDIM ETMEK, BENİMLE ALLAH ARASINDA OLAN BİRŞEYDİR. İHTİYAÇ SAHİBİ OLAN İLKÖNCE YAKINLARINDAN BAŞLAMALISIN. DEMEKTEDİR. SUNİ ZANNA KAPILMA. VERİYORSAM ALLAH BİLSİN KULUN BİLMESİNE GEREK YOKTUR. 0 0 SA: Nasıl bi mantıkdır anlamıyorum. Sen şimdi gidip 3000TL yi bağış olarak verebilecek birisimisin? İyi düşün bu yazdığımı. Her zaman önce kendini düşünürsün daha sonra başkasını. Ayrıca sokakta gördüğümüz dilencilerden utanan bi milletiz. 0 0
  • gaziantep: ulan şu fiyata bak be abd 200 usd tr de 1000 usd belkide daha fazla öyle bir milletizki ne veriyolarsa alıyoruz. ya paramız çok ya aklımız az belkide enayiyiz 20 3 Yanıtla
  • kkk: telefonon araç değil amaç olarak kullanıldığı tek ülke türkiye. 17 0 Yanıtla

Advertisement