İspanya'da Iberia Havayolları Yine Grevde - Son Dakika
Güncel

İspanya'da Iberia Havayolları Yine Grevde

İspanya\'da Iberia Havayolları Yine Grevde

İspanyol havayolları Iberia'nın, British Airways ile birleşme ve buna bağlı olarak yeniden yapılanmaya gitmesi kapsamında 3 bin 807 kişiyi işten çıkarma kararına karşı grevlerine devam eden Iberia çalışanlarının, 4-8 Mart tarihlerindeki yeni...

04.03.2013 12:41

İspanyol havayolları Iberia'nın, British Airways ile birleşme ve buna bağlı olarak yeniden yapılanmaya gitmesi kapsamında 3 bin 807 kişiyi işten çıkarma kararına karşı grevlerine devam eden Iberia çalışanlarının, 4-8 Mart tarihlerindeki yeni grevlerinden dolayı 1281 uçuşun iptal edildiği açıklandı.

İlk olarak 18-22 Şubat tarihlerinde greve giden Iberia çalışanları, eylemlerinin ikinci aşamasına bugün başladı. 8 Mart'a kadar sürecek bu ikinci 5 günlük grevlerden dolayı Iberia dışında bu şirketten yer hizmetleri alan Air Nostrum, Vueling ve Iberia Express de uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı.

Iberia tarihinde bu zamana kadar görülen en büyük greve, şirket çalışanlarının yaklaşık yüzde 95'inin katıldığı bildirildi. Grevlerden 18-22 Şubat tarihlerinde yaklaşık 70 bin yolcu etkilenirken, bu haftaki grevlerden etkilenecek toplam yolcu sayısının 40 bin olacağı kaydedildi.

Iberia şirketi mağdur yolcuları bilgilendirmek, geri ödeme yapmak veya başka uçuşlara yönlendirmek için sürekli duyurular yapsa da havaalanlarındaki Iberia ofisleri önünde özellikle yabancı yolcular uzun kuyruklar oluşturdu. Iberia, asgari hizmetin verileceği grev süresince uzun mesafeli uçuşların yüzde 85'inin, uluslararası uçuşların yüzde 62'sinin ve ulusal uçuşların yüzde 47'sinin gerçekleşeceğini duyurdu.

Bu arada İspanyol hükümeti, 2012 yılını 351 milyon avroluk zararla kapatan Iberia'daki krizi çözmek için bir arabulucu tayin etti. Arabulucu olan Gregorio Tudela'nın, sendika ile Iberia yetkilileri arasındaki anlaşmazlığı gidermek için taraflara bu hafta teklif sunacağı bildirildi. Kasım ayından bu yana yürütülen müzakerelerde herhangi bir ilerleme olmadı. Iberia 12 Şubat tarihinde, kurum çalışanlarının yüzde 19'una denk gelen 3 bin 807 işçiyi çıkaracağını ve uçuş kapasitesini yüzde 15 düşüreceğini açıkladı.

Öte yandan Iberia çalışanları başkent Madrid'deki Barajas havaalanının T4 terminalinde bugün büyük bir gösteri yaptı. Yaklaşık 2 kilometrelik yol yürüyerek, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı T4 terminaline gelen Iberia çalışanları, "Kesintilere hayır" sloganı attı. İşçiler, Iberia'nın British Airways ile birleşmesine atfen "British Go Home" (British evine dön) yazılı pankartlar taşıdı.

Iberia işçilerinin bir sonraki grev tarihi 18- 22 Mart olacak.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Yayıncı: Şermin Coşkun - MADRİD

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya'da Iberia Havayolları Yine Grevde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement