Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, Rakibini Geçti - Son Dakika
Güncel

Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, Rakibini Geçti

Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, Rakibini Geçti

İsrail'de yapılan yerel seçimlerde, resmi olmayan sonuçlara göre Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, rakibinin önünde görünüyor.

23.10.2013 05:53  Güncelleme: 08:52

İsrail'de yapılan yerel seçimlerde, resmi olmayan sonuçlara göre Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, rakibinin önünde görünüyor.

Oy verme işleminin saat 22.00'de sona ermesinin ardından sayıma başlandı. Seçime katılım ülke genelinde yüzde 42,63 olurken, bu oran İsrail'in başkenti Tel Aviv'de yüzde 22'de kaldı.

-Kudüs ve Tel Aviv belediye başkanlıkları-

Sonucu merakla beklenen Kudüs seçimlerinde ise yarıdan fazlası sayılan oylarda mevcut belediye başkanı Nir Barkat'ın, aşırı sağcı İsrail Beytenu partisi lideri Avigdor Liberman'ın desteklediği Moshe Leon'u yenilgiye uğratmış görünüyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre, yarıdan fazlası açılan sandıklardaki oyların yüzde 53,8'ini Barkat alırken, rakibi Leon'un oy oranı 42,79 olarak açıklandı. Bu sonuçlara göre, Kudüs'te yoğun bulunan Ultra Ortodoks Yahudilerinin oylarının büyük kısmının yine de Moshe Leon'a kaydığı gözleniyor.

Tel Aviv'deki seçimlerde ise ilk verilere göre, oyların yüzde 50'sini alan görevdeki belediye başkanı Ron Huldai, seçimi bir kez daha kazanmış görünüyor.

-Gözaltılar oldu-

Öte yandan, İsrail Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, genel olarak sakin geçen seçimlerde bin 60 şikayet alındığı, bunlardan 370'inin propaganda yasağını ihlal, 400'ünün ise seçim sandıklarında gürültü yapılmasını içerdiği bildirildi.

Polisin, 20 kişiyi seçim sandığında sahtecilik ve çevreye rahatsızlık verme suçlarından gözaltına aldığı belirtildi.

Bet Shemes şehrinde ise bir apartman dairesine baskın yapan polis, içeride ülkede olmayan 200 kişiye ait kimlik kartı ele geçirdi. 8 şüpheliyi gözaltına alan polisin, kimliklerin uygunsuz şekilde kullanılıp kullanılmadığını araştırdığı ifade edildi. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, Rakibini Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement