İtalya'daki Costa Concordia Kazası - Son Dakika
Güncel

İtalya'daki Costa Concordia Kazası

İtalya\'daki Costa Concordia Kazası

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Lupi: “Enkazın söküm işlemi İtalya’da yapılacak”

30.05.2014 16:52

İtalya'nın Giglio Adası açıklarında iki sene önce batan Costa Concordia kruvaziyerinin enkazının söküm işlemlerinin, İtalya'daki bir limanda yapılacağı açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Maurizio Lupi, bugün İtalyan basınında çıkan, söküm işlemlerinin Cenova limanında yapılacağına yönelik haberleri kısmen doğrulayabileceğini belirterek, "Geminin söküm işlemleri bir İtalyan limanında olacak. Buna ilişkin karar ilerleyen günlerde yapılacak toplantıda alınacak" dedi.

Lupi, geminin söküm işleminin hangi limanda olacağı konusunda ise isim vermedi.

Basında çıkan haberlerde, Costa Concordia'nın enkazını kaldırma çalışmalarına temmuz ayının ikinci yarısından sonra başlanacağı ifade edildi.

İtalya Sivil Savunma Kurumu Başkanı Franco Gabrielli, geçen ay mecliste parlamenterleri Costa Concordia'nın sökümüne ilişkin bilgilendirirken, bu konuda 40 milyon dolarla en iyi teklifin Türkiye'den geldiğini açıklamıştı.

Gabrielli'nin bu açıklamasına karşın Çevre Bakanı Gianluca Galletti, geminin İtalya'daki bir limanda sökülmesinden yana olduğunu ifade etmişti.

Costa Concordia kruvaziyeri, 4 bin 200 yolcu ve mürettebatıyla 13 Ocak 2012'de Civitavecchia kentinden kuzeybatıdaki Savona kentine doğru akşam saatlerinde başladığı seyrinde, Toskana bölgesi sahillerindeki Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarparak kaza yapmıştı. Kazada 32 kişi yaşamını yitirmişti. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya'daki Costa Concordia Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement