İtfaiye Çalışanları Çalıştayı' - Son Dakika
Güncel

İtfaiye Çalışanları Çalıştayı'

İtfaiye Çalışanları Çalıştayı\'

BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Yıpranmanın polis de, asker de, sahil güvenlik de yıpranma nasılsa itfaiyelerimizde de öyle olsun. Fiilen itfaiye işini yapan arkadaşlarımız bu zammı ve yıpranmayı alsın” dedi.

27.01.2015 11:58

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Yıpranmanın polis de, asker de, sahil güvenlik de yıpranma nasılsa itfaiyelerimizde de öyle olsun. Fiilen itfaiye işini yapan arkadaşlarımız bu zammı ve yıpranmayı alsın" dedi.

BEM- BİR-SEN ile Türkiye İtfaiyeciler Birliği(TİB) tarafından ortaklaşa düzenlenen itfaiye çalışanlarının sorunları ve çözüm yollarının tartışıldığı 'İtfaiye Çalışanları Çalıştayı' Emek Konukevi'nde gerçekleştirildi. Çalıştaya BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, TİB Başkanı Ali Karahan katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Turbay, İtfaiyecilerin kendilerini ateşten, yüksek ısıdan, soğuktan, yağmurdan koruyamayacak gömleklerle, zaman zaman çok büyük kimyasal yangınlara bile müdahale etmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Yıpranmanın polis de, asker de, sahil güvenlik de yıpranma nasılsa itfaiyelerimizde de öyle olsun. Fiilen itfaiye işini yapan arkadaşlarımız bu zammı ve yıpranmayı alsın dedik. İtfaiyeci kardeşlerimizin de görevi başında olduğu süre içerisinde bu fiili hizmet ve yıpranmanın verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

"GÖREVİ BAŞINDA HAYATINI KAYBEDEN İTFAİYE ÇALIŞANI "ŞEHİT" SAYILSIN"

Görevi başında hayatını kaybeden itfaiye çalışanlarının "Şehit" sayılması gerektiğinin altını çizen Turbay, geride kalan yakınlarının da bu haktan yararlanması gerektiğini kaydetti.

itfaiyeciliğin meslek olarak kabul görmemesini eleştiren Turbay, itfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi için hükümete seslenerek, yasa çıkartılmasını arzu ettiklerini söyledi.

"İTFAİYECİYSEN HER İŞİ YAPARSIN ANLAYIŞI SON BULMALIDIR"

İtfaiyecilerin karşılaştıkları bir başka sorunu dile getiren Turbay, "İtfaiyecisin ya yemek de yaparsın, çay da koyarsın, bakın bu anlayışla Türkiye'de ki yöneticiler, belediye başkanları ve hepimiz hala 2015 yılında itfaiyecilik meslek olsun mu olmasın mı değerlendireceğiz. Hala yıllar önce yapılması gerekenleri biz bugün yapılsın diye söyleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Turbay, itfaiye personelinin görevi sırasında sadece kendi işini yapmasını, başka işlerle görevlendirilmemesi gerektiğini vurguladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İtfaiye Çalışanları Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement