Juliette Binoche, Camille Claudel 1915 ile Aralık'ta Moviemax Festival HD'de - Son Dakika
Güncel

Juliette Binoche, Camille Claudel 1915 ile Aralık'ta Moviemax Festival HD'de

Juliette Binoche, Camille Claudel 1915 ile Aralık\'ta Moviemax Festival HD\'de

Juliette Binoche, 5 Aralık Perşembe akşamı 21.30'da 'Camille Claudel 1915' ile Moviemax Festival HD'de filmseverler ile buluşuyor.

05.12.2013 07:43

Gelmiş geçmiş en büyük Fransız aktrisleri arasına adını çoktan yazdırmış olan Juliette Binoche, 5 Aralık Perşembe akşamı 21.30'da 'Camille Claudel 1915' ile Moviemax Festival HD'de filmseverler ile buluşuyor

Avrupa'nın en önemli kanallarının değerlendirildiği Eutelsat TV Ödülleri'nde 'En İyi Film Kanalı' ödülü alan Moviemax Fesitval HD Aralık ayında Fransız aktris Juliette Binoche'un önemli filmlerinden 'Camille Claudel 1915', ekranlara taşıyor.

Filmde 79 yıllık hayatına birçok acı sığdıran Camille Claudel'in 1915'te yatırıldığı akıl hastanesindeki üç gününe tanıklık ediyoruz. Genç yaşta dönemin ünlü heykeltıraşlarından Auguste Rodin'le yolunun kesişmesi, onun önce öğrencisi, sonra da aşığı olması hayatının kritik dönemeçlerine tekabül ediyor. Rodin'le uzatmalı ilişkisi, hayli fırtınalı geçiyor. Ünlü heykeltıraş o dönemde karısından ayrılmaya yanaşmıyor. Buna karşılık Claudel ile Rodin'in sanatsal anlamda birbirlerini yoğun biçimde besledikleri biliniyor. Ayrılıklarıyla birlikte Claudel kendi yolunu çizmeye çalışıyor. Fakat çok geçmeden zihinsel problemleri zuhur etmeye başlıyor. Kendi eserlerini paramparça ediyor ve Rodin'in kendisini öldüreceği ve eserlerini çaldığı paranoyası fazlasıyla su yüzüne çıkıyor. Onu her daim destekleyen babasının ölümünden yalnızca birkaç gün sonra, kardeşi Paul ve annesinin kararıyla Fransa taşrasında bir akıl hastanesine yatırılıyor. Paranoyak şizofreni tanısı konuyor. Kimi sanat tarihçileri Claudel'in akıl hastanesine yatırılacak kadar 'hasta' olmadığını iddia ediyorlar. Hastaneye giden tek tük ziyaretçileri de aynı fikri paylaşıyorlar. Doktorları ailesine yazdıkları mektuplarda 'Camille'in yeniden insan içine çıkabileceğini' ifade ediyorlar. Ancak yanıt alamıyorlar. Camille Claudel hayatının 30 yılını o akıl hastanesinde, 79 yaşında ölene kadar geçiriyor. 'Camille Claudel 1915' 5 Aralık Perşembe akşamı 21.30'da dünya sinemasından seçkin filmlerin kanalı Moviemax Festival HD ekranlarında.

Juliette Binoche Hakkında: Juliette Binoche 1964 yılında Paris'te dünyaya geldi. İlk sinema filmi, 1985 yılında Jean-Luc Godard'ın çektiği 'Hail Mary'deki küçük bir rolle geldi. Binoche, 1993 yılında Polonyalı büyük usta Krzysztof Kie?lowski'nin 'Üç Renk: Mavi'sindeki rolüyle çok iyi eleştiriler aldı. Bu filmle Venedik ve César'da en iyi kadın oyuncu seçildi ve Altın Küre'ye aday oldu.

1996 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını ilk ve şimdilik son kez kazandığı 'The English Patient'la bir kez daha gerçek bir drama oyuncusu olduğunu kanıtlayan Juliette Binoche, 2000 yılında En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adayı olduğu 'Chocolat'da Johnny Depp'le karşılıklı rol aldı. Son olarak 2013 yılında Bruno Dumont'un Berlin Film Festivali'nde de yarışan filmi 'Camile Claudel 1915'te bir kez daha harika eleştiriler topladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Juliette Binoche, Camille Claudel 1915 ile Aralık'ta Moviemax Festival HD'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement