Kadına Şiddet Tiyatro İle Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Kadına Şiddet Tiyatro İle Anlatıldı

Kadına Şiddet Tiyatro İle Anlatıldı

Şanlıurfa'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Günü etkinlikleri kapsamında 'Kadına Şiddet' konulu tiyatro düzenlendi.

28.11.2014 12:43

Şanlıurfa Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Kadın Konukevi, "25 Kasım Kadına Şiddet İle Mücadele Günü" kapsamında Şair Nabi Kültür Merkezi'nde tiyatro etkinliği düzenledi.

Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol yaptı. Demirkol,25 Kasım, kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günüdür. Şiddet, kadınların toplumsal yaşamda erkeklerle eşit temsil edildiği, ekonomik özgürlüklerini elde ettiği, tüm karar süreçlerinde etkin olarak yer aldığı bir toplum, çağdaşlığın vazgeçilmez koşulu olmuştur. Bununla birlikte 25 Kasım, tüm dünyada toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, kadın haklarını yok saymaya yönelik kadınların mücadele günüdür. Kadın işsizliği, yoksulluğu ve eğitimsizliğinin başlı başına bir şiddet olduğu ülkemizde kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet, cinayet ve tecavüz devam etmektedir. En utanç verici insan hakları ihlallerinden biri olan kadına şiddetin temelinde kadın-erkek ayrımcılığı yatmaktadır. Kadın hakları mücadelesi, insan hakları mücadelesinin en güçlü halkasıdır. Herhangi bir ayrımcılık ve şiddet ortamı olmadan, insanca yaşayabileceğimiz, geleceğe daha umutla bakabileceğimiz günler için her alanda hep birlikte mücadele edeceğimize olan inancım ise tamdır" dedi.

Açılış konuşmasının ardından Tiyatro Seyir Ailesi, kadınlara yönelik şiddete karşı ve kadınların yaşadıklarını anlatan oyun sergiledi. Kısa oyun salondaki izleyiciler tarafından dikkatli bir şekilde izlendi. Tiyatro Seyir Ailesi'nin gösterisi salonda bulunan kadın ve erkekler tarafından uzun süre alkış aldı. Oyunun sona ermesinin ardından oyuncular birer plaket ile ödüllendirildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kadına Şiddet Tiyatro İle Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement