Kahramanmaraş\\\\Ek Görüntülerle\\\\Göksunlu Şehidi 2 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş\\\\Ek Görüntülerle\\\\Göksunlu Şehidi 2 Bin Kişi Uğurladı

Kahramanmaraş\\\\Ek Görüntülerle\\\\Göksunlu Şehidi 2 Bin Kişi Uğurladı

PKK'lı Teröristlerin Saldırısında Şehit Olan 11 Askerden Piyade Er Elhas Esendere'nin Cenazesi Memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne Bağlı Ericek Beldesi'nde Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi. Şehidi Yaklaşık 2 Bin Kişi Uğurlarken, Ağabeyi Mesut Esendere, "kanın Yerde Kalmayacak Kardeşim" Diye Haykırdı.

20.06.2010 21:25

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 11 askerden Piyade Er Elhas Esendere'nin cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne bağlı Ericek Beldesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidi yaklaşık 2 bin kişi uğurlarken, ağabeyi Mesut Esendere, "Kanın yerde kalmayacak kardeşim" diye haykırdı.

Van'da düzenlenen törenin ardından uçakla Gaziantep'e getirilen şehit er Elhas Esendere'nin cenazesi, daha sonra karayoluyla memleketi Göksun İlçesi'ne bağlı Ericek Beldesi'ndeki evine götürüldü. Cenaze şehidin evine geldiği sırada ağıtlar yükseldi. Şehidin babası Çavuş Esendere ile annesi Emiş Esendere, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin yakınları da baygınlık geçirdi. Şehit evinde toplanan kalabalık PKK terör örgütünü lanet yağdırırken, cenaze daha sonra tören yapılmak üzere belde meydanına götürüldü. Burada yapılan törene Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Mehmet Sağlam, idareciler, askeri erkan ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu bir süre omuzlarda taşındı. Törene katılan vatandaşlar 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' şeklinde sloganlar attı. Bu sırada şehidin ağabeyi Mesut Esendere, "Kanın yerde kalmayacak kardeşim" diye bağırdı.

BABANIN ÖFKESİ

Acılı baba Çavuş Esendere de gözyaşları ile şunları söyledi:

"Gurbet ellerde çalıştığım için çocuğumu göremedim. Şimdi de üç tane çapulcuya benim oğlumu teslim etmişler, ben vatan bilmiyorum, tanımıyorum. Ben çocuğum sağ verdim, sağ istiyorum. Hükümet getirsin benim çocuğumu. Kendi plajlarda kısa dönem 28 gün askerlik yapıyor, benim çocuğum 15-20 ay Güneydoğu'da kırsallarda 40 kilo yükle vatan görevi yapıyor. 3 tane çapulcunun eline vermiş, bu kadar askeri kırdırmaya ne hakkı var? Mecliste öyle kolay kolay konuşmasın. Gönder sen çocuğunu benim çocuğumun yerine, göreyim ondan sonra. Ciğeri yansın, ondan sonra gelsin bana hak versin. Sadece benim çocuğum vatanı korumaya gitmedi. Herkes vatanı korusun. Bir benim çocuğuma aitse vatan, kabul ama herkese ait. Herkes o görevini yapacak. Tayyip ya çocuğunu bana teslim edecek ya da benim çocuğumu sağ sağlim bana verecek. 3 tane PKK'ya, 3 çapulcuya benim çocuğumu teslim edip, kör kurşuna saldıktan sonra 'vatan sağolsun'u kabul etmiyorum. Başbakan'a diyorum bunu. Benim çocuğumun alnına mı yazıldı vatani görevini yapmak, vatanı korumak? Fakirin çocuğu mu bu vatanı koruyacak? Zenginin çocuğu niye korumuyor? Onları meydana getirip 20 yaşında fidan gibi teslim edip de, üç tane çapulcuya böyle öldürttürecek mi kör kurşunla? Ben çocuğumu istiyorum. Yeter, yeter canımız yanmış, yeter. "

Cenaze, daha sonra belde mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş\\\\Ek Görüntülerle\\\\Göksunlu Şehidi 2 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement