Kaldırım İşgali Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Kaldırım İşgali Protesto Edildi

Kaldırım İşgali Protesto Edildi

Adıyaman’da esnafın kaldırımı işgali ve araçların çift taraflı park edilmesi mahalle sakinleri tarafından yol trafiğe kapatılarak protesto edildi.

06.06.2014 16:10

Kahta ilçesinde esnafın kaldırımı işgali ve araçların çift taraflı park edilmesi mahalle sakinleri tarafından yol trafiğe kapatılarak protesto edildi.

Fırat Mahallesi sakinleri kaldırımların esnaf tarafından işgal edildiğini ileri sürerek, yolu trafiğe kapatarak durumu protesto etti.

Mahalleli adına açıklama yapan Ayşe Dilekli, eylem yapılan yerde bir ay önce annesinin elini bırakarak yola aniden çıkan 4 yaşındaki Mehmet Ali Kalaycı'nın hafif ticari aracın altında kalarak öldüğünü söyledi.

Bu ölümün tek sebebinin kaldırım işgali olduğunu iddia eden Dilekli, "Daha fazla can kaybı yaşanmaması ve ilçemizde can güvenliği ve huzurun temini için mahalle kadınları olarak bu eylemi gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kabahatler kanununa göre bu gibi işgallerin suç sayıldığına dikkati çeken Dilekli, engellilerin de sıkıntı çektiğini belirterek "İlçemizde kaldırımlar işgal altına alınmıştır. Engelli vatandaşlarımız, kadınlar ve çocuklar mağdur olmaktadır. Kaldırım işgali ve düzensiz  araç parkından dolayı sayısız kaza meydana gelmiş ve can kayıpları yaşanmıştır" diye konuştu.

Mahalle sakinleri açıklamanın ardından sessizce dağıldı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaldırım İşgali Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement