Kapıkule'de Bekleyen Tır'larda Gıda Ürünleri Bozuldu - Son Dakika
Güncel

Kapıkule'de Bekleyen Tır'larda Gıda Ürünleri Bozuldu

Kapıkule\'de Bekleyen Tır\'larda Gıda Ürünleri Bozuldu

Kapıkule Sınır Kapısı'nda dozvola sorunu nedeniyle Türk TIR’larının bekleyişi sürerken, yurt dışına gıda ürünü sevkiyatı için gelen TIR’lardaki ürünler bozuldu.

04.02.2014 14:40

Kapıkule Sınır Kapısı'nda dozvola sorunu nedeniyle Türk TIR'larının bekleyişi sürerken, yurt dışına gıda ürünü sevkiyatı için gelen TIR'lardaki ürünler bozuldu. Bulgaristan tarafında Kaptan Andrevo Sınır Kapısı'nda tampon bölgede bekleyen Türk TIR şoförleri ise ihtiyaçlarını karşılamak için Kapıkule'yi kullanıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, sorunun en geç 48 saat içinde çözüme kavuşmasını beklediklerini dile getirdi.

Gümrüklerden Sorumlu Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, "Bazı duyumlarımız var. Yakın bir zamanda bu olay çözülecek. 24 saat bilemediniz 48 saat içinde çözüme kavuşacak. Bu bir duyumdur, inanıyoruz ki kısa zamanda çözümlenecektir. Kapıkule'den 30 Ocak'tan itibaren sistem durmuştur. Alternatif yollar kullanarak geçişler devam ediyor. Sanırım Ulaştırma Bakanlığı önlemler alarak alternatif yollardan geçişler devam etmektedir. Kapıkule'de şu an için bir kuyruk yok, TIR parklarında bekleyenler var" dedi.

"GIDA ÜRÜNÜMÜZ TIR'LARDA TELEF OLDU"

TIR şoförü Veysi Şahin, Bulgaristan'a kabak götürdüğünü ama giriş yapamadığını belirterek, "Gıda ürünü taşıdığımızdan araçta bulunan ürünler bozuluyor. Bu konuda yetkililer bize sahip çıkarak bizlere yardım etsin" şeklinde konuştu. Yurt dışına maydanoz taşıyan TIR şoförü Cemil Kapar da 6 günden beri Kapıkule'de beklediğini ifade ederek, taşıdığı ürünün ömrünün bittiğini söyledi. Kapar, "Bu ürün artık çöpe dökülecek, hangi kurum bu durumla ilgileniyorsa onlardan yardım bekliyoruz" dedi.

BULGAR TIR ŞOFÖRÜ DE BULGARİSTAN'DAN KAYNAKLI SORUNDAN SIKINTILI

Ganço Atanasov adlı Bulgar TIR şoförü de sıkıntının Bulgaristan kaynaklı olduğunu belirterek, Türkiye'de herhangi bir problem olmadığının altını çizdi. Atanasov, kendi ülkesi olan Bulgaristan'ın kendilerini de perişan ettiğini söyledi.

Bulgaristan'da 3 tane büyük firmanın Bulgar devletine baskı yapmasıyla sorunların patlak verdiğini öne süren TIR şoförleri, bu firmaların baskısından dolayı tüm sıkıntıların yaşandığını iddia ettiler. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kapıkule'de Bekleyen Tır'larda Gıda Ürünleri Bozuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement