Karaman Aktüel 1)kılıçdaroğlu Köstebek Olan Kişinin O Koltukta Oturmaması Lazım - Son Dakika
Güncel

Karaman Aktüel 1)kılıçdaroğlu Köstebek Olan Kişinin O Koltukta Oturmaması Lazım

Karaman Aktüel 1)kılıçdaroğlu Köstebek Olan Kişinin O Koltukta Oturmaması Lazım

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'da da Deniz Feneri Derneği soruşturmasıyla ilgili gündeme getirdiği 'Köstebek' olayına değindi.

15.10.2011 17:17

Chp Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'da da Deniz Feneri Derneği soruşturmasıyla ilgili gündeme getirdiği 'Köstebek' olayına değindi. Kılıçdaroğlu Ekonomide, zamları gizlemek için güncelleme yapıyorlar. Siyatte de güncelleme yapıyorlar. Deniz Feneri'nde de günceleme yapıyorlar. Köstebek olan kişinin koltukta oturmaması lazım. İnsanda ahlak kırıntısı varsa, bu kadar olaydan sonra o koltukta oturmaz. O koltukta oturduğunuz zaman siyaseti kirletirsiniz. Türk siyasetinin kirlenmeye değil, temizlenmeye ihtiyacı var.dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir takım ziyaretlerde bulunmak için bugün Karaman'a geldi. İlk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Yunus Emre Konferans Salonu'nda partilileriyle biraya geldi.

TERÖRLE MÜCADELE SÜRECİ İYİ YÖNETİLMEDİ

Konuşmasında terör olaylarına değinen Kılıçdaroğlu, iktidarın terörle mücadele konusundaki süreci iyi yönetemediğini ileri sürdü. Terör olaylarının herkesin yüreğini yaktığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi

Terörün bitmesi lazım. Bu ülkede terörün bitmesinin yolu iktidar olanın çözüm üretmesidir. Sadece Karamanlı vatandaşımıza değil, şehit binbaşının babasına, Balıkesir'deki şehit annesin, Diyarbakır'daki şehit babasını söz verdim. Dedim ki, 'hükümet terörü bitirmek için bir çözüm getirirse, biz çözüm için destek vereceğiz. Ama önümüzde bir sorun var. Nedir dediler, hükümetin çözümünü bilmiyoruz'. Destek olacağız. Terör tek başına siyasi bir partinin çözeceği olay olmaktan çıkmıştır. Terör bir iktidarın sorunu olmaktan çıkmıştır. Terör Türkiye'nin sorunudur. Bütün siyasi partilerin, terörü sonlandırmak için ortak çaba harcaması lazım. Bizim çözümümüz var ama, bizim çözümlerimize hükümet kulağını kapatıyor. Kendi çözümlerini ise biz bilmiyoruz. O nedenle terör devam ediyor.

İktidar oldular sıfır terör vardı. Şimdi hergün şehit haberi alıyoruz. Demek ki terörle mücadele süreci iyi yönetilemedi.

Salonda emeklilerin 'hoşgeldiniz' pankartını gören Kılıçdaroğlu, seçimlerde emekliler için çıkartmayı planladıkları intibak yasası ile ilgili kanun teklifi verdiklerini ve konunun takipcisi olduklarını söyledi.

BÜLENT ARINÇ'A ELEŞTİRİ

Kılıçdaroğlu, motorlu araçlar, içki, sigara ve cep telefonundan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarındaki artışla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın zammın 74 milyonu tek tek ilgilendirmediği yönündeki açıklamasını eliştirdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi

Seçimler sırasında sık sık kullandığım bir şey vardı. 'Zam zam zam= Recep Tayyip Erdoğan' demiştim. Bu tablo biraz daha görünüyor. Bu zamlar şimdi sizlere tam yansımıyor. Yakında yansıyacak. Bir Başbakan Yardımcısı çıkmış 'Efendim bu zamlar 74 milyonu ilgilendirmiyor, zenginlerden alıyoruz' diyor. Doğalgaz zammının faturasını zenginler mi ödüyor. Elektrik zammını sadece zenginlerden mi alacaksınız. Allah aşkına, Allah bunlara akıl fikir versin, bari televizyona çıktıklarında doğru şeyler söylesinler.

ZAMMIN ADINI DEĞİŞTİRDİLER, GÜNCELLEME YAPTILAR

Yapılan zamların adının 'güncelleme' olarak nitelendirildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü

Zammın adını değiştirdiler, güncelleme diyorlar. Sanki adamlar internet sitesini güncelliyor. Olacak şey değil. Güncelleme. Fiyatlara güncelleme. Zam lafını ağızlarına almaktan korkuyorlar. Valla biz yapmadık, devlet yaptı diyebilirler. Fatura yine halka çıkacak. Faturayı yine esnaf, memur, işçi ödeyecek. Faturanın bedeli bize, iktidarın keyfi de ikidara.

Kılıçdaroğlu, Türk lirasının da yüzde 30 değer kaybettiğini belirtti.

KÖSTEBEK

Deniz Feneri Derneği soruşturması kapsamında dönemin içişleri bakanı, şimdi ki Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a yönelik 'köstebek' iddiasını sürdüren Kılıçdaroğlu, ekonomide olduğu gibi siyasette ve Deniz Feneri'nde de güncelleme yapıldığının ifade etti. Kılıçdaroğlu, Ekonomide, zamları gizlemek için günceleme yapıyorlar. Siyattede güncelleme yapıyorlar. Deniz Feneri'nde de günceleme yapıyorlar. Köstebek olayında olan kişinin koltukta oturmaması lazım. İnsanda ahlak kırıntısı varsa, bu kadar olaydan sonra o koltukta oturmaz. O koltukta oturduğunuz zaman siyaseti kirletirsiniz. Türk siyasetinin kirlenmeye değil, temizlermeye ihtiyacı var.dedi.

KÜLLİYEN DOĞRU

Beşir Atalay'ın iddiaları yalanladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi

Ben açıklıyorum her şeyi. Televizyon televizyon geziyor, 'külliyen yalan' diyor. Külliyen doğru. Neresi yalan. Senin koruma müdürün telefon etti mi etti. Yalan mı, hayır. Saniyesini bile veriyoruz. Kaç saniye konuştuğunu veriyoruz. Kırıkkale belediye başkanı, deniz fenerinin asıl failini arıyor. Yalan mı O da doğru. Kaç saniye, hangi saatte konuştu onuda veriyoruz. O adam gidiyor savcılıkta ifade veriyor. 'Evet diyor, arama yapılacağını bize söylediler diyor' adam. O da doğru, neresi yalan. Bu ülkenin dürüst savcıları vardı. Onlarıda görevden aldılar. Üç tane Deniz Feneri Savcısı'nı görevden aldılar. Bir değerli gazeteci arkadaşımız 'Deniz Feneri savcıları görevden alınmasaydı, 'köstebek' tutuklanacaktı 'diyor. Neden bu olayın üzerinde bu kadar duruyoruz. Yetim hakkı için duruyoruz. Milletten para topladılar, yoksula yardım edeceğiz diye, topladıkları parayla kendileri köşeyi döndüler. Bunların maskesini indirmek zorundayız. Gerçek insanlığı, insana yardımın ne olduğunu bunlara öğretmek zorundayız. Eğer bunların arkasından gidersek, sonumuzun felaket olduğunu halkımıza anlatmalıyız.

CARİ AÇIK

Cari açığın kapatılması izin ÖTV oranlarına zam yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu, 9 yıldır iktidarlar. Zam yaptılar. Hedef 'cari açığı kapatacağız' dediler. Cari açığı kim bu hale getirdi. Sanki başka hükümet yaptı. Bunlarda sanki dün iktidar olmuşlar. Bu cari açığı bu hale getiren sen değilmisin dedi.

MESAİ SAATLERİNİN DEĞİŞMESİ

Kılıçdaroğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın mesai saatlerinin erkene alınması ve cumartesi günlerininde iş gününe dahil edilmesi önerisinin, meclise kanun teklifi olarak getirilmediği için her hangi bir tepki vermelerinin doğru olmadığını, tepkiyi işçi ve memur sendikalarının vermesini gerektiğini söyledi. Önerinin mantıklı bir öneri olmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, kanun teklifi olarak geleceğini de düşünmediğini sözlerine ekledi.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karaman Aktüel 1)kılıçdaroğlu Köstebek Olan Kişinin O Koltukta Oturmaması Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement