Kastamonu'da karaya oturan gemi çekiliyor - Son Dakika
Güncel

Kastamonu'da karaya oturan gemi çekiliyor

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde fırtına sebebiyle karaya oturan gemi, yakıt tahliyesinin ardından çekilmek üzere çalışmalara başlandı. Gemide mahsur kalan mürettebat daha önce tahliye edilmişti.

10.12.2023 17:13

Kastamonu'da karaya oturan geminin çekilmesi için çalışma başlatıldı

KASTAMONU - Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde etkili olan fırtına sebebiyle karaya oturan geminin çekilmesi için çalışma başlatıldı.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde 27 Kasım'da etkili olan fırtına sebebiyle, Kamerun bayraklı "Vamos" isimli gemi sürüklenerek karaya oturmuştu. Limanda yük boşalttıktan sonra karaya oturan gemideki mahsur kalan 2'si Türk 11 mürettebat ise AFAD, sahil güvenlik, itfaiye ve jandarma ekiplerinin müşterek çalışmasıyla gemiden tahliye edilmişti. Bölgede fırtınanın etkisini yitirmesi ve denizdeki dalga seviyesinin de normale dönmesinin ardından "Vamos" isimli gemideki 50 ton yakıt sahile gelen tankerlere hortumlarla yüklenerek tahliye edildi.

Yakıt tahliyesinin ardından geminin oturduğu karadan römorkör ile çekilmesi için çalışma başlatıldı. Kurtarılacak gemi, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan bir limana çekilecek.

Kastamonu\'da karaya oturan gemi çekiliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kastamonu'da karaya oturan gemi çekiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement