KATSİAD, Biyogaz'ı İnceledi - Son Dakika
Güncel

KATSİAD, Biyogaz'ı İnceledi

KATSİAD, Biyogaz\'ı İnceledi

Yeni projelerini KATSİAD yöneticileriyle paylaşan İZAYDAŞ, biyogaz tesisi ile sanayicilerden tam not aldı.

11.03.2013 14:12

Atık yönetimi ile birlikte enerji üretimi alanında da adından sıkça söz ettiren İZAYDAŞ, sanayici ve iş adamları derneklerini ağırlamaya devam ediyor. Yeni projelerini bu kez KATSİAD yöneticileriyle paylaşan İZAYDAŞ, biyogaz tesisi ile sanayicilerden tam not aldı.

KARTEPELİ SANAYİCİLER

Kartepe Sanayici ve İşadamları Derneği'nin İZAYDAŞ programı, ilk olarak genel müdürlük toplantı salonunda başladı. KATSİAD heyetinde dernek başkanı Celalettin Kırboz ile birlikte Mustafa Ertürk, Fevzi Bayırbaşı, Erkan Yılmaz, Emre Salihoğlu, Semra Harmandar, Hasan Meral, Rüstem Öcal, Ekrem Yurtsever, Didem Köseler, Gülburçak Akkoç, Hakan Er, Recep Deveci, Nihat Balta, Cemil Altınkaya ve Cevat Demir yer aldı.

HEYETTEN SORU YAĞMURU

Teknik detayların anlatıldığı sunum yaklaşık iki saat sürerken, KATSİAD heyetinin yoğun soruları dikkat çekti. Üyeleri arasında atık yönetimi firmalarına sahip işadamlarının da yer aldığı KATSİAD heyeti, çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Ardından saha turuna geçildi.

DOĞA DOSTU ENERJİ

Avrupa ve Dünya'da çok sayıda bulunan doğa dostu biyogaz tesisi KATSİAD üyeleri tarafından ilgi gördü. Biyogazdan elektrik üreten tesis ile yakından ilgilenen KATSİAD heyeti, sistemin işleyişi, elektrik üretme kapasitesi, yaşanan sıkıntılar ve çıktıların değerlendirilmesi noktasında sorular sordu, yanıtlar aldı. Heyet, günümüzde önemi hayli artan enerji yatırımları sayesinde İZAYDAŞ'ın ülkemiz için son derece örnek bir kuruluş haline geldiğini ifade etti.

"ENERJİ ÇOK ÖNEMLİ"

KATSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kırboz, ziyaret ile ilgili yaptığı değerlendirmede, İZAYDAŞ'ı ve yaptığı çalışmaları ilk kez bu kadar yakından tanıdıklarını söyledi. Biyogaz tesisini de oldukça beğendiklerini aktaran Celalettin Kırboz, "İZAYDAŞ aynı zamanda enerji üreten bir tesis. Biyogaz, çöp gazı, rüzgâr, tehlikeli atık ve bu sene devreye girecek olan HES. Ülkemizin bu yatırımlara daha fazla önem vermesi, bu projeleri örnek alması ve bu enerjileri üretebileceğimiz kaynaklar olarak görmesi, geleceğimiz açısından çok önemli" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KATSİAD, Biyogaz'ı İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement