Kayıp Gazeteciler İlk Kez Görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Kayıp Gazeteciler İlk Kez Görüntülendi

Kayıp Gazeteciler İlk Kez Görüntülendi

Suriye'de kaybolan gazetecilerle yapılan görüşmenin görüntüleri ilk kez yayınlandı. İşte o görüntüler.

07.05.2012 10:46  Güncelleme: 12:36

Suriye'de Esed yanlıları tarafından kaçırılan ve kendilerinden yaklaşık 2 aydır haber alınamayan Türk gazetecilerden Hamit Coşkun ve Adem Özköse'nin görüntüleri ilk defa yayınlandı.

Görüntülerde morallerinin yüksek olduğu gözlenen Hamit ve Adem'in sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi.

İKİ GÜN ÖNCE AİLELERİ İLE GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Suriye'deki iç savaşı takip etmek için gittikleri İdlib'de 9 Mart tarihinden sonra kendilerinden haber alınamayan Gerçek Hayat Dergisi Ortadoğu Temsilcisi ve Milat Gazetesi Yazarı Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun, yaklaşık iki ay sonra İHH yetkilerinin girişimiyle ailelerine ulaştı. Ailelerine, telefon eden iki gazeteci "Sağlık durumumuz iyi" dedi.

ÇOCUKLARINI SORDU

Yenişafak gazetesinin haberine göre iki gün önce öğlen saatlerinde eşi Raziye Özköse'yi telefonla arayan Adem Özköse, yaklaşık bir dakika süren görüşmede, çocuklarının durumunu sorduktan sonra, "Ben ve Hamit iyiyiz" dedi. Yeni Şafak'a konuşan Raziye Özköse, "Eşimle çok kısa konuşabildik.İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı yetkilileri yanındaymış. Bu görüşmeyi devlet yetkililerine bildirmemi istedi" diye konuştu.

Adem Özköse'nin babası Mustafa Özköse ise iki aydır oğlundan haber alamamanın aileye tarifi imkansız acı ve sıkıntı yaşattığını belirterek duygularını şöyle anlattı: "Eşi Raziye iki ayın ardından ilk kez Adem'in sesini duydu. Gerçekten çok mutluyuz. Geliş tarihi ve şu an nerede olduğuyla ilgili bir bilgimiz yok. Daha önceden Şam'a götürüldüğünü biliyorduk sadece. Çok sevinçliyiz, iki aydır çektiğimiz sıkıntıyı Allah kimseye yaşatmasın." Özköse, konuya gösterdiği ilgi ve gazetecileri kamuoyunun gündeminde tutan Yeni Şafak gazetesine teşekkür etti.

İHH HEYETİ ARABULUCU

İnsani Yardım Vakfı İHH yetkilileri yürüttükleri insani diplomasi ve temaslar sonucunda gazetecileri aileleriyle görüştürdüklerini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirttiler. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Özköse ve Coşkun'un durumunu yakından takip ettiklerini belirterek, 'Hükümet ve bakanlık olarak çalışmalarımız sürüyor. İnşallah sağ-salim ülkemize dönerler' dedi.

Gazeteci Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun, haber yapmak ve belgesel çekmek için 5 Mart'ta çatışmaların yaşandığı Suriye'ye gitmişlerdi. Hatay bölgesinde sınırı geçtikten 4 gün sonra ailesiyle irtiabata geçen Özköse ve Coşkun İdlip bölgesinde olduklarını bildirmiş ve o günden sonra kendilerinden haber alınamamıştı.

"İNŞALLAH YAKINDA GELECEKLER"

Kameraman Hamit Coşkun'un ağabeyi Yahya Çoşkun 'Kardeşimle Şam'daki İHH yetkililerinin vasıtasıyla irtibata geçme imkanı oldu. Hamit'le kısa süreli bile olsa konuşmak bizi mutlu etti. Sesi iyi geliyordu. Hükümetin de bilgisi ve çalışmaları dahilinde inşallah bir kaç gün içinde hayırlı haberler gelecek. Kesin tarih veremeyiz ama en kısa sürede, inşallah gelecekler" dedi. Yahya Coşkun, Hamit'in yaralı olduğu yönünde çıkan haberlerin de gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kayıp Gazeteciler İlk Kez Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement