Kazan - Muhtarlar Günü Kahramankazan'da Buruk Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kazan - Muhtarlar Günü Kahramankazan'da Buruk Kutlandı

Kazan - Muhtarlar Günü Kahramankazan\'da Buruk Kutlandı

Muhtarlar Günü Kahramankazan'da buruk kutlandı19 Ekim Muhtarlar Günü, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde düzenlenen törenle buruk kutlandı.

19.10.2016 17:07

Muhtarlar Günü Kahramankazan'da buruk kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde düzenlenen törenle buruk kutlandı. Milli Egemenlik Parkında düzenlenen törende muhtarlar Atatürk anıtına çelenk koydu. 15 Temmuz'da darbe kalkışmasında mahalle sakinlerini toplayıp, Akıncı Üssü'ne giden Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu oğlunun gözleri önünde şehit düşmüştü. Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar ve İstanbul Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş da rahmetle anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. Geçen yıl Ekim ayında Resmi Gazete'de 19 Ekim'in Muhtarlar günü olarak ilan edilmesinin ardından bu yıl ilki düzenlenen bu özel gün, Kahramankazan'da buruk kutlandı. 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında mahalle sakinlerini toplayıp; Akıncı Üssü'ne giden Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar, açılan ateş sonucu oğlunun gözleri önünde şehit düşmüştü. Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar ve İstanbul Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş ta rahmetle anıldı.

Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi ülkemizde şehit olan muhtarlarımız var. Bunlardan birisi de Ahi Mahallemiz Muhtarı Ali Anar. Kendisini ve diğer şehit muhtarlarımızı tekrar rahmetle anıyorum. Tabi Muhtarlar bizim en büyük yardımcımız. Bugünün de muhtarlar günü ilan edilmesini ve muhtarlarımızın hak ettikleri değeri görmesi açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek törende yaptığı konuşmada, "19 Ekim Muhtarlar Günü, muhtarlarımıza devletin vermiş olduğu değerin de bir göstergesi. Demokrasimizin temsil edildiği en alt nokta olan ve demokrasinin de çok önemli bir birimi, çok önemli bir müessesesi. Ülkemizde de çok önemli bir görev icra ediyorlar. Daha önceki mesleğim kaymakamlık görevimde ve şimdi de bir belediyeci olarak muhtarlar bizim en yakın çalışma arkadaşlarımız. Vatandaşlarımızın, mahallenin her türlü istek taleplerini üst makamlara aktarılmasında çok önemli bir faaliyet icra ediyorlar. Kazanımızı biliyorsunuz buruk bir muhtarlar gününü kutluyoruz. 15 Temmuz akşamı Ahi Mahallesi Muhtarımız demokrasiye sahip çıkmak adına o gece kaybettik. O açıdan buruk bir gün yaşıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha Ahi Mahallemiz Muhtarı Ali Anar ve İstanbul Acıbadem Mahallesi Muhtarımız Mete Sertbaş'ı rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

İlçenin Muhtarlar Derneği Başkanı Atankey Kubat da ilk defa kutladıkları 19 Ekim Muhtarlar Günü'nün kendileri için hüzünlü geçtiğini belirterek, "Arkadaşımız Ahi Mahallesi Muhtarımız Ali Anar'ın bugün aramızda olmayışı nedeniyle buruk kutluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız belirli zamanlarda muhtarlarla toplantı yapıyor, bizleri dinliyor. Bu bakımdan da Cumhurbaşkanımıza muhtarlara verdiği değerden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazan - Muhtarlar Günü Kahramankazan'da Buruk Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement