Kepezliler Eski Ramazanları Yeniden Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Kepezliler Eski Ramazanları Yeniden Yaşıyor

Kepezliler Eski Ramazanları Yeniden Yaşıyor

Kepezliler, on bir ayın sultanı Ramazan'ın manevi atmosferini, Kepez Belediyesi'nin geleneksel Ramazan etkinliğinde yaşıyor.

11.07.2013 15:26  Güncelleme: 15:27

Kepez Belediyesi'nin, eski Ramazanları aratmayan etkinliklerin olduğu Ramazan şenliği başladı. Kepez Belediyespor Tesisleri'nde kurulan etkinlik alanında Kepezliler, hem geleneksel Ramazan eğlencelerini yeniden yaşıyor hem de oruç ayının kardeşlik ortamını paylaşıyor.

Kepezliler, 30 gün sürecek olan şenlikte, geleneksel temaşa sanatlarını, hemşehri gecelerini, ünlü sanatçıların konserlerini izleme imkânı bulacak. İftar çadırının da kurulduğu alanında, Türk evlerinden oluşan çarşı da hizmet verecek. Çocuklar da etkinlik alanına kurulan lunaparkta doyasıya eğlenecek.

Kepez Belediyesi'nin, kardeşlik ve sevgi ortamının güçlenmesi amacıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlediği etkinliğin birinci gününde Mehteran konseri ile aşık- maşuk ve tulumbacılar gösterileri yer aldı.

Şenlik alanını dolduran yüzlerce Kepezli önce iftar çadırında oruçlarını açtılar, daha sonra etkinlik alanındaki gösterileri ilgiyle izlediler.

Ramazan etkinliğinin 2. gününde ise Hacivat-Karagöz gösterisiyle birlikte Türk Halk Müziği Sanatçısı Gökmen bir konser verecek.

Kepez Belediyesi Ramazan Etkinliği'nde, Orhan Hakalmaz 13 Temmuz'da, Orhan Ölmez 20 Temmuz'da, Ayna Erhan Güleryüz Grubu 27 Temmuz'da, Murat Göğebakan 4 Ağustos'ta sahne alacak.

Asım Akkuş, Ömer Karaoğlu, Orhan Aykut, Burak Ahıskalı gibi sanatçıların da konser vereceği etkinlikte, Doğu ve Güneydoğular Sıra Gecesi, İç Anadolular Gecesi, Karadenizliler Gecesi, Aşıklar Gecesi, Teke yöresi Gecesi, Yörükler Gecesi, Kerkük Gönül Gecesi, Konyalılar Gecesi olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kepezliler Eski Ramazanları Yeniden Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement