Kırklareli'de Camiler Ramazan Ayına Hazırlandı - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'de Camiler Ramazan Ayına Hazırlandı

Kırklareli\'de Camiler Ramazan Ayına Hazırlandı

Kırklareli Müftülüğü, ramazan ayı dolayısıyla tüm camilerde çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmaları yaptı.

08.07.2013 12:51  Güncelleme: 12:52

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli Müftülüğü, ramazan ayı dolayısıyla tüm camilerde çevre düzenlemesi ve temizlik çalışması yaptı.

Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayına en iyi şekilde hazırlandıklarını söyledi.

Ramazan ayı dolayısıyla camilerde temizlik, bakım, onarım çalışmaları yapıldığını, ışık ve ses sistemlerinin elden geçirildiğini belirten Bayrak, ramazan ayı boyunca tüm camilerde mukabeleler okunacağını bildirdi.

Ramazan'ın rahmet, bereket, af ve oruç ayı olduğunu ifade eden Bayrak, şöyle devam etti:

"Ramazan ayı bir yönüyle orucun farz kılındığı, diğer yönüyle de yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Ramazan ayı ibadet ayıdır, tövbe ayıdır. Ramazan ayının rahmeti üzerimize düşmüşken, Kırklareli'de ramazan için bir takım hazırlıklarımız var. Tüm camilerimiz ramazan ayına hazırlandı. Bütün camilerimizde mukabeleler okunacak. Bütün vatandaşlarımızı mukabele dinlemeye, Kur'an-ı Kerim okumaya ve anlamaya davet ediyoruz. Ramazan ayı dolayısıyla her akşam Hızırbey Caminde sohbet programları organize edildi. Diğer camilerimizde de merkezi sistem ile yayın yapacağız. Güneşin batımı ile birlikte akşam ezanı bütün camilerde aynı anda okunacak. Ramazan ayını dolu dolu geçirmek istiyoruz."

"Şuurla oruç tutmalıyız"

İslamın 5 temel esasından birinin oruç tutmak olduğuna işaret eden Bayrak, "Akıllı ve buluğ çağına ermiş olan her Müslüman için Ramazan ayında oruç tutmak farzdır" dedi.

Oruç tutarken sadece mideye oruç tutturmak yerine göze, kula ve bütün uzuvlara oruç tutturmak gerektiğini anlatan Bayrak,

"Allah'ın emrettiği şekilde yalandan, gıybetten ve dedikodudan sakınmış olacağız. Gözümüzle harama bakmamış olacağız. Yani biz oruç tutarken, oruç da haramlara karşı bizi tutmalı, engellemelidir. Bu şekilde şuurla oruç tutmalıyız. Gündüzümüzü oruçla, gecesini de namazlarla ihya etmeliyiz. Cemaatle birlikte coşkulu bir şekilde kılmaya gayret edeceğiz. Ayrıca kadınlarımız için her camimizde yer var. Onları da teravih namazlarına, sohbet ve mukabele dinlemeye bekliyoruz. Her zaman tövbe ederiz. Ancak Allah'ın rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bu ayı tövbe ve dua ile değerlendirmeliyiz" diye konuştu. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli'de Camiler Ramazan Ayına Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement