Kıymet Teyze'nin Yeşil Alanı Piknik Meskeni Oldu - Son Dakika
Güncel

Kıymet Teyze'nin Yeşil Alanı Piknik Meskeni Oldu

Kıymet Teyze\'nin Yeşil Alanı Piknik Meskeni Oldu

Edirne I. Murat Mahallesi’nde imara açılan ve Kıymet Peker'in kepçenin önüne oturarak yapımına izin vermediği yeşil alanda mahalle halkı piknik yaptı.

05.04.2014 14:08

Edirne I. Murat Mahallesi'nde imara açılan ve Kıymet Peker'in kepçenin önüne oturarak yapımına izin vermediği yeşil alanda mahalle halkı piknik yaptı.

Türkiye'nin Kıymet Teyze'si olan Kıymet Peker'in kepçenin önüne oturduğu yeşil alanda mahalle halkı hafta sonu piknik etkinliğinde bir araya geldi. Evden getirilen yiyecekler yeşil alanda yenirken, yaşlılar evlerinden getirdikleri sandalyelerde, gençler ise yerlere kilimler sererek yeşil alanda oturarak yeşiline sahip çıktı. Kıymet Teyze ise Bursa'da olduğundan piknik etkinliğine katılamadı.

Kıymet Peker'in komşusu olan Nevin Uçan, kendilerinden çok gençler için alana sahip çıktılarını belirtti. Uçan, "Gençler burada çalıyor, eğleniyor, biz de burada mutlu oluyoruz. Bize çok görmesinler bu yeşil alanları, sadece burayı değil, hiçbir yeşil alanı yapmasınlar. Gençlere baksınlar, burada onlar eğlendikçe biz de eğleniyoruz. Bakın evimiz orada karşıda, gençler burada gece eğlenirler, sallanırlar, oynarlar. Biz de onlarla neşeleniyoruz, bize rahatsızlıkları olmuyor" dedi.

Mahallede oturan minik İrem Doğa Yılmaz da annelerinin oturabileceği çay bahçesi olabileceğini belirterek, kendisi için de salıncak istedi. Kaydırakların ve salıncakların olabileceği bir alan olabileceğini ifade eden Yılmaz, deprem olduğunda bu alana da kaçıp sığınabileceklerini de sözlerine ekledi.

Mahalle sakini ve hukuki süreci başlatan Süleyman Sır da piknik yapmaktaki amaçlarının yeşili korumak ve birlik ve beraberliklerini göstermek ve bir duruş sergilemek olduğunu söyledi. Etkinlikle ilgili olarak hiçbir siyasi görüşü olmadıklarını vurgulayan Sır, "Biz sadece yeşilden yanayız, doğadan yanayız ve parklarımızın bahçelerimizin ranta kurban gitmesini istemiyoruz" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kıymet Teyze'nin Yeşil Alanı Piknik Meskeni Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement