Kızılay'ın 9 İlin Bağlı Olduğu Tokat Şubesinde Depo Sıkıntısı - Son Dakika
Güncel

Kızılay'ın 9 İlin Bağlı Olduğu Tokat Şubesinde Depo Sıkıntısı

Kızılay\'ın 9 İlin Bağlı Olduğu Tokat Şubesinde Depo Sıkıntısı

Kızılay Derneği Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, Tokat'ta bulunan ve 9 ilin bağlı olduğu Afet Operasyon Merkezi deposunun yetersiz olduğunu ve yeteri kadar malzeme bulunduramadıklarını söyledi.

14.02.2013 14:16

Kızılay Derneği Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, Tokat'ta bulunan ve 9 ilin bağlı olduğu Afet Operasyon Merkezi deposunun yetersiz olduğunu ve yeteri kadar malzeme bulunduramadıklarını söyledi. Yapıcı, " Amasya'da deprem olsa gidecek halimiz yok" dedi.

Kısa adı AFOM olan Afet Operasyon Merkezi'nin 8'inci bölgesi olan Tokat'ta, Kızılay depo sorunu yaşıyor. Başta Tokat olmak üzere Samsun, Amasya, Çorum, Yozgat, Sivas, Nevşehir, Aksaray ve Kayseri illerinde yaşanabilecek bir olası afeti Tokat'tan yönetecek olan afet merkezi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne ait 400 metrekarelik depoda malzemelerini bulunduruyor. Fakat Kızılay Tokat yönetimi, deponun yetersiz olmasından dolayı genel merkezden ihtiyaç doğrultusunda malzeme getiremiyor.

"BÜTÜN YARDIMLAR TOKAT'TAN GİDECEK"

Birinci derecede deprem bölgesinde olmasından dolayı Tokat'ın afet bölgesi olduğunu söyleyen Türkiye Kızılay Derneği Tokat Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, Tokat'a 9 ilin bağlı olduğunu hatırlattı. Yapıcı, şöyle dedi:

"Allah korusun herhangi bir afet durumunda bu illere bütün yardımlar Tokat'tan gidecek. Fakat mevcut depo 400 metrekare ve emanet bir depodur. Şu anda mevcut 400 tane çadırımız var, ayrıca 400 tane mutfak seti, 200 tane katalikli soba ile 2 tane jeneratör mevcut. Bunun dışında malzememiz yok. Ama genel merkezimizde malzeme istediğimiz kadar fazla. Fakat muhafaza edecek yer olmamasından dolayı getirme imkanımız yok. Bundan dolayı saymış olduğumuz bir illerde deprem olsa müdahale edecek hiç bir şey yok."

"BİR İLÇEYE YETECEK MALZEMEMİZ YOK"

Yeterli bir depoya ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Yapıcı, mevcut durumda olası depremde en yakın il olan Amasya'ya gidecek halleri olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Allah korusun böyle bir durumda bunun vebali kimde olacak? Amasya'da 5 çadır varmış. 5 çadırı dahi koyacak yerleri olmadığı için bizim depoya getirdiler. Amasya'da bir şey olsa mevcut malzememiz emin olun ki bir ilçeye dahi yetmez."

Yapıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isterken, kapanan sigara fabrikasına ait yaprak tütün işletmesinin depolarına talip olduklarını söyledi. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızılay'ın 9 İlin Bağlı Olduğu Tokat Şubesinde Depo Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement