Konya - Anadolu Kartalı Tatbikatına Uluslarası Katılım - Son Dakika
Güncel

Konya - Anadolu Kartalı Tatbikatına Uluslarası Katılım

Konya - Anadolu Kartalı Tatbikatına Uluslarası Katılım

Konya 3'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Türkiye, ABD, İtalya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri (bae) ve NATO Hava Unsurlarının Katılımı ile 07-18 Haziran Tarihleri Arasında Gerçekleştirilen Anadolu Kartalı 2010/2 Eğitim Tatbikatı'nın Basın Günü Bugün Yapıldı. Eğitime Katılan Pilotların Uçakları Hazırlamaları ve Kalkışları İzlettirildi. Tatbikata Katılan Uçaklar, Gerçek Harekat Şartlarına Benzetilmiş Bir Ortamda Gündüz Uçuşlarıyla Milli ve Yabancı Unsurların Birleşik Harekat Yapma İmkan ve Kabiliyetlerini Sergiledi.

14.06.2010 18:30

KONYA 3'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Türkiye, ABD, İtalya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve NATO hava unsurlarının katılımı ile 07-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Anadolu Kartalı 2010/2 Eğitim Tatbikatı'nın basın günü bugün yapıldı. Eğitime katılan pilotların uçakları hazırlamaları ve kalkışları izlettirildi. Tatbikata katılan uçaklar, gerçek harekat şartlarına benzetilmiş bir ortamda gündüz uçuşlarıyla milli ve yabancı unsurların birleşik harekat yapma imkan ve kabiliyetlerini sergiledi.

MAVİ VE KAHVERENGİ ÜLKE

Tatbikatla ilgili brifing veren Hava Yüzbaşı Cenk Yalçıner, simülasyon üzerinde uçakların hararetlerini anlatırken, Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın 27'incisini gerçekleştirdiklerini söyledi. 2010 yılında da 3 tatbikat yapılacağını kaydetti. Tatbikatların ilkinin Mart ayında ulusal çapta yapıldığını dile getiren Yalçıner, "Bu tatbikata ise Türkiye, Amerika, İspanya, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri ve NATO unsurları katılıyor. Anadolu Kartalı-2010/2 eğitimi, Mavi ülke ile Kahverengi ülke arasındaki jenerik bir çatışma senaryosu dahilinde hava harekatı ağırlıklı olarak icra ediliyor" dedi.

66 UÇAK KATILDI

Anadolu Kartalı 2010/2 Eğitim Tatbikatı'na 38'i milli, 28'si yabancı olmak üzere toplam 66 uçak ile 3. Ana Jet Üs Komutanlığı personeli haricinde 400'ü yabancı bin 100 personel katılıyor. Tatbikata Türkiye'den 30 adet F-16, 4 adet F-4, 2 adet F-5, 1 nakliye ve 1 tanker uçağı, ABD'den 10 adet F-15, İtalya'dan 5 adet AMX muharip uçağı, İspanya'dan 6 adet F-18 ve BAE'den 6 adet Mirage-2000-9 iştirak ediyor.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya - Anadolu Kartalı Tatbikatına Uluslarası Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement