Kosova'nın İlk Cumhurbaşkanı Rugova Ölümünün 8'inci Yılında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kosova'nın İlk Cumhurbaşkanı Rugova Ölümünün 8'inci Yılında Anıldı

Kosova\'nın İlk Cumhurbaşkanı Rugova Ölümünün 8\'inci Yılında Anıldı

Rugova'nın ölümün 8'inci yıldönümü nedeniyle Kosova Başbakanı Haşim Taçi, bakanlarla birlikte Rugova'nın mezarına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

21.01.2014 20:30

Rugova'nın ölümün 8'inci yıldönümü nedeniyle Kosova Başbakanı Haşim Taçi, bakanlarla birlikte Rugova'nın mezarına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Başbakan Taçi, Kosova Bakanlar Kurulu ile birlikte Başkan İbrahim Rugova'ya saygımızı ifade etmek için buradayız dedi.

Kosova Demokratik Birliği (LDK) Başkanı İsa Mustafa, LDK Başkanlık Kurulu üyeleride Rugova'nın mezarına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.İsa Mustafa, İbrahim Rugova'nın LDK'nun kurucusu ve Kosova'nın bağımsızlığının fikir babası olduğunu belirtti.Mustafa, bağımsız, özgür mve demokratik bir Kosova için Rugovanın fikirlerine bağlı kalmak için çalışacaklarını söyledi.Ardından LDK Başkanı İsa Mustafa ve eşliğindeki heyet, Rugova'nın evini ziyaret ederek ailesiyle bir araya geldi. Rugova ailesinin ziyaretinde bulundu . Bu sırada İsa Mustafa, Rugova'nın muazzam eserlerinin tüm Kosovalıları şereflendirdiğini belirtti. En zor dönemlerde önemli kararlar alan İbrahim Rugova'nın tarihin yönünü belirlediğini kaydeden İsa Mustafa Kosova'ya destek veren dost ülkelerle özgür ve bağımsız Kosova'nın gerçek olmasını sağladığını anımsattı. İsa Mustafa, Rugova'nın sayesinde Kosova'da batı yanlısı siyasi partilerin oluştuğuna vurgu yaparak, Rugova'dan sonra Kosova'yı NATO ve AB ile bütünleştirmek hedef olacaktır dedi İbrahim Rugova 2005 yılının Aralık ayında akciğer kanseri sonucunda hayatını kaybetmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'nın İlk Cumhurbaşkanı Rugova Ölümünün 8'inci Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement