Kosta Rika Dışişleri Bakanı Ülkemize Ziyaret Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Kosta Rika Dışişleri Bakanı Ülkemize Ziyaret Gerçekleştirdi

Kosta Rika Dışişleri Bakanı Ülkemize Ziyaret Gerçekleştirdi

Kosta Rika Dışişleri Bakanı Enrique Castillo Barrantes, Davutoğlu'nun davetine icabetle 7 Ekim 2013 tarihinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirdi.

07.10.2013 21:24  Güncelleme: 08:59

Kosta Rika Dışişleri Bakanı Enrique Castillo Barrantes'in bir yıl aradan sonra ikinci kez ülkemize gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Ankara'da yapılan görüşmelerde, ikili ilişkilerimiz ele alındı, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşme sonrası gerçekleştirilen ortak basın toplantısında Dışişleri Bakanı Davutoğlu, son bir yıl içinde ikisi Türkiye'de ve biri New York'ta olmak üzere Kosta Rika Dışişleri Bakanı Barrantes ile üç defa görüştüğünü anımsatarak bu durumun iki ülke arasındaki ilişkilerin ulaştığı düzeyi gösteren çok önemli bir işaret olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, iki ülkenin karşılıklı olarak büyükelçilik açma kararını teyit ettiğini ve büyükelçiliklerin gelecek aylarda açılacağını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kosta Rika'nın 1940'lardan beri kesintisiz demokrasiyle idare edilen, ekonomik kalkınmanın hız kazandığı bir ülke olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasında serbest ticaret ve ticari işbirliği anlaşması konusunda güçlü bir iradenin bulunduğunu ifade etti.

Kosta Rika'nın 2014'de, Latin Amerika ve Karayip ülkelerinin oluşturduğu birlik olan CELAC'ın dönem başkanlığını üstleneceğini söyleyen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, CELAC ile Türkiye arasında yapılacak troyka toplantısının da Türkiye'de düzenlenmesi konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kosta Rika Dışişleri Bakanı Ülkemize Ziyaret Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement