Köylülerin Hırsızlara Karşı Çam Fıstığı Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Köylülerin Hırsızlara Karşı Çam Fıstığı Nöbeti

Köylülerin Hırsızlara Karşı Çam Fıstığı Nöbeti

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Pıtıreli köyü için önemli bir gelir kaynağı çam fıstıklarına hırsızlar dadanınca, köylüler ormanda av tüfeğiyle nöbete başladı.

08.10.2014 11:30  Güncelleme: 11:41

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Pıtıreli Köyü için önemli bir gelir kaynağı çam fıstıklarına hırsızlar dadanınca, köylüler ormanda av tüfeğiyle nöbete başladı.

Bayramiç İlçesi'ne bağlı Pıtıreli Köyü için önemli bir gelir kaynağı çam fıstıklarına hırsızlar dadandı. Işıklar Mevkii'nde yoğun olan 970 dönümlük çamfıstığı ormanından önemli gelir elde eden Köy Muhtarlığı, Kasım ayında başlayacak hasat öncesi görülmeye başlanan hırsızlıklar nedeniyle köylülerle harekete geçti. Ormanda av tüfeğiyle nöbet uygulaması başlatıldı. Her gün bir köylü av tüfeğiyle ormanda çamfıstığı nöbeti tutarak, devriye geziyor.

"ÇALINAN HER ÇAMFISTIĞI KÖYÜMÜZÜN GELİRİNİ DÜŞÜRÜYOR"

Pıtıreli Köyü Muhtarı Abdullah Avcıoğlu, köy sınırlarında yer alan çamfıstığı miktarının her yıl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Ekim ayında belirlendiğini ve ardından hasat hakkının köye verildiğini söyledi. Böylece köyün önemli bir gelir kaynağını oluştuğunu belirten Muhtar Avcıoğlu, "İhaleyle şahıslara vereceğimiz bu yılki hasattan 10 bin lira gelir bekliyoruz. Ancak, miktar tespiti ve hasat dönemi başlamasına az bir zaman kala değişik illerden ve ilçelerden geldiklerini düşündüğümüz kişi veya kişilerce hudutlarımızdaki çamfıstıklarının çalındığı belirledik. Çalınan her çamfıstığı köyümüzün gelirini düşürüyor. Bu nedenle köylüler olarak hasadın yapılacağı Kasım ayına kadar çamfıstığı ormanlarında nöbet tutmaya başladık. Her gün bir köylümüz yanında av tüfeğiyle beraber ormanda devriye gezerek hırsızlara göz açtırmıyor" dedi.

Çamfıstığı nöbeti tutan köylülerden Oktay Arslan, "Hırsızlar arabalarını uzak yere park ediyorlar. Sonra çam fıstıklarını topluyorlar. Gizledikleri çamfıstıklarını da daha sonra gelip alıyorlar. Havaya ateş ederek hırsızların ormana gelmesini önlemeye çalışıyoruz" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylülerin Hırsızlara Karşı Çam Fıstığı Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement