Aydın'da Dövülen 3 Kişi Hintkeneviri İçin Gelmiş - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Dövülen 3 Kişi Hintkeneviri İçin Gelmiş

Aydın\'da Dövülen 3 Kişi Hintkeneviri İçin Gelmiş

Aydın'da, suç çetesi üye oldukları iddiasıyla öldüresiye dövülen şüphelilerden E.B.(32) taburcu edildi. E.B ifadesinde köye hintkeneviri için geldiklerini söyledi.

27.07.2013 16:13  Güncelleme: 16:28

Aydın'ın Köşk İlçesi'ne bağlı Kızılcaköy'de, suç çetesi üye oldukları iddiasıyla köylüler tarafından öldüresiye dövülen şüphelilerden E.B. (32) taburcu edildi. G.A. (34) ile S.D.'nin (32) Aydın Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi. Taburcu olmasının ardından ifadesine başvurulan E.B.'nin köye hintkeneviri için geldiklerini söylediği öğrenildi.

Aydın Valisi Kerem Al, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirterek, "Olayda dövülen kişilerin tedavileri sürüyor. 2 kişinin ifadesi henüz alınmadı. Ancak, bir kişi ifadesinde köye hintkeneviri için geldiklerini söylemiş. Köylülerin linç girişimi hiç hoş olmamış ve Aydın'a yakışmamıştır. Köylüler, şahısları yakaladıkları anda jandarmaya teslim edebilirdi. Anlaşılan köylülerimiz fazla tahrik olmuş. Diğer, iki kişinin de ifadelerinin alınmasıyla olay netlik kazanacak" dedi.

Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de olay günü saat 20.50 sıralarında köyde av tüfeğiyle ateş eden kişiler olduğu bildirilmesi üzerine yarım saat içinde güvenlik güçlerinin köye gittiğini söyledi. Saat 24.00 sıralarında Aydın Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat'ın olay yerine geldiğini belirten Kaymakam Demiryürek, "Müşteki ve tanıkların ifadelerini aldı. Vatandaşları sakinleşmesi sonucunda, sağlanan güvenlik koridoruyla yaralı üç kişi sağlık birimlerine tedavi amacıyla götürülmüştür. Soruşturma sürüyor. Ancak, şu ana kadar edilen bilgilere göre olayın etnik bir boyutu yok. Bu kişilerin çeşitli suçlardan sabıkaları bulunuyor. Olayla ilgili inceleme ve tetkikler geniş çaplı sürüyor" dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Kızılcaköy'de geçen Perşembe günü iftar saatinde incir bahçeleri arasında biri pompalı tüfekli yabancı 4 kişi gören köylü kadınlardan biri şüphelenip, kim olduklarını sordu. İddiaya göre, söz konusu kişiler, kadını tersleyip tüfekle tehdit etti. Kadının haber vermesi üzerine kadının oğulları bir grup köylüyle şüpheli 4 kişinin peşine düştü. Kaçarken ateş ettiği tüfeği tutukluk yapan G.A. köy meydanında yakalanıp, öldüresiye dövüldü. Kaçan diğer üç kişiden E.B. ve S.D. de 5 kilometre ilerdeki Başçayır Köyü girişinde köylüler tarafından yakalandı. Köylüler, yakaladıkları bu 2 kişiyi de döve döve Kızılcaköy'e getirip, köy odasına kilitledi. Köylüler uzun süre dövdükleri üç kişiyi sağlık ekibi ve jandarmalara teslim etmedi. Köy meydanında toplanan yaklaşık 700 kişi, 6 saat sonra ikna edilip, yaralı üç kişi Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın arından açıklama yapan Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, "Bu köyde bir yıl önce 70 bin kök hintkeneviri ele geçirildi. köye gelen bu kişilerde uyuşturucu ve bazı suçlardan sabıkalı. Köye gelme nedenleri yine uyuşturucu ticareti olabilir kanısındayız. Ancak şu an ifade verebilecek durumda olmadıkları için kesin bir şey söyleyemeyeceğim" demişti. - Nazilli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da Dövülen 3 Kişi Hintkeneviri İçin Gelmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement