Kumrular İş Yerine Yuva Yaptı - Son Dakika
Güncel

Kumrular İş Yerine Yuva Yaptı

Kumrular İş Yerine Yuva Yaptı

Samsun İlkadım'da, kumrular, penceresi açık ofise girerek plaketlerin konulduğu rafın üzerine yuva yaptı.

08.06.2014 11:07  Güncelleme: 10:09

İlkadım ilçesinde medikal aletler satan iş yerinin sahibi Ahmet Alp Doğru, AA muhabirine, kumruların geçen ay ofise girdiğini ve dışarıdan ot getirerek yuva yaptığını söyledi.

Yuvayı yapmak için 3 gün erkek kumrunun ofise ot taşıdığını belirten Doğru, "Yuva kurulduktan birkaç gün sonra dişi kumru 2 yumurta yaptı. Bundan 11 gün sonra da yumurtadan iki yavru çıktı. Biz de sürekli dışarı çıkıp girdikleri için ofisin camını hiç kapatmadık. Şimdi ofiste bizimle iki yavru, dişi ve erkek olmak üzere 4 kumrumuz var. Personel sayımız 4 daha arttı. Biz onlara yemeleri için bir şeyler bıraktık, ancak bıraktığımız suyu dahi içmediler. Kendileri yiyecek ve içeceklerini dışarıdan karşıladı." dedi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitoloji Araştırma Merkezi Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz, kumruların insanlarla iç içe yaşadığını söyledi.

Kumruların, güvercin ve serçeler gibi şehir içinde yaşadıklarını belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Şehirlerde evlerin çatı, balkon veya değişik bölgelerine yuvalarını yaparlar ve insanlarla yaşarlar. Bir ofise girip yuva yapmaları gayet normal. Zaten bir süre sonra yavrularını büyütüp yuvadan ayrılırlar. Bu kuşların üreme dönemi yok.'' - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumrular İş Yerine Yuva Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement