Liselilere Uyuşturucu Madde Semineri - Son Dakika
Güncel

Liselilere Uyuşturucu Madde Semineri

Liselilere Uyuşturucu Madde Semineri

Bolu'da, uyuşturucu madde kullanımının önüne geçmek isteyen polisler, lise öğrencilerine seminer verdi.

02.05.2013 13:12  Güncelleme: 14:02

Başkomiser Şükrü Güler öğrencilerden bulundukları ortamlarda uyuşturucu madde kullanımı olduğu zaman polisle irtibata geçmelerini isteyerek, "Hem kendi sağlığınız, hem de başkalarının hayatının kararmasına engel olun" dedi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, uyuşturucu madde kullanımının önüne geçmek için lise öğrencilerine yönelik seminerler düzenliyor. Bugün, Bolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde öğrencilere madde bağımlılığıyla ilgili olarak bilgiler veren Başkomiser Şükrü Güler, bir yılda kamu görevlileri ve öğrenciler olmak üzere 6 bin 435 kişiye madde bağımlılığı semineri verdiklerini açıklayarak, "Madde bağımlılığının önüne geçmek için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Özellikle genç yaşlarda esrar, eroin, kokain ve hap gibi maddelerin kullanımı artıyor. Bu yüzden de özellikle lise öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Madde bağımlılığı sürekli olarak vücutta artış isteyen bir hal. Bu yüzden son derece dikkatli olunması gerekiyor" dedi.

Şükrü Güler, gençleri bulundukları ortamların madde bağımlılığına sürüklediğini ifade etti. Güler, "Madde bağımlılığı tıp içi ve tıp dışı kullanımı olan, beyin ve bağlı dokuları etkileyen, sahte iyi oluş hali meydana getiren, kimyasallarla kurulan ilişki sonucunda kişinin özgürlüğünün ortadan kalktığı yeni tutum ve davranışlar edindiği bir durum. Kişi madde kullanımına başladığında küçük dozda alıyor. Ancak vücut daha sonra bu doz artımını istiyor. İster istemez bu artış insanın yapısını olumsuz etkiliyor. Bulunduğunuz ortamlarda esrar, eroin, hap ve uyuşturucu madde kullanımı olduğu zaman polisle irtibata geçin. Hem kendi sağlığınız, hem de başkalarının hayatının kararmasına engel olun" diye konuştu.

Seminerin sonunda öğrencilere kalem ve not defteri hediye edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Liselilere Uyuşturucu Madde Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement