Londra'da Yapılan Gençlik Zirvesi'nde Türkiye de Temsil Edildi - Son Dakika
Güncel

Londra'da Yapılan Gençlik Zirvesi'nde Türkiye de Temsil Edildi

Londra\'da Yapılan Gençlik Zirvesi\'nde Türkiye de Temsil Edildi

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan Y8 Gençlik Zirvesi'nde Türkiye de temsil edildi.

16.09.2013 11:15

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan Y8 Gençlik Zirvesi'nde Türkiye de temsil edildi. Zirvede Türk delegasyonuna Turgut Özal Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Araştırma Görevlisi Salih Doğan başkanlık etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İlki 2006 yılında gerçekleştirilen Y8 Gençlik Zirveleri'nin (Youth Summit) sekizincisi İngiltere'nin başkenti Londra'da yapıldı. Greenwich Üniversitesi'nde gerçekleşen zirveye İngiltere adına Youth Diplomatic Service ev sahipliği yaptı. Önceki yılların aksine bu sene ilk defa G20 ülkeleri ile birlikte Türkiye delegasyonu da Y8 Gençlik Zirvesi'nde yer aldı.

Turgut Özal Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Araştırma Görevlisi ve aynı zamanda İngiltere Keele Üniversitesi doktora öğrencisi Salih Doğan, bu yılki Y8 Londra Zirvesi Türkiye delegasyonuna başkanlık etti. Devlet başkanı/başbakan, dışişleri bakanı, savunma bakanı, uluslararası kalkınma bakanı, adalet bakanı, enerji ve iklim değişikliği bakanı, sherpa ve basın kategorilerinden oluşan organizasyona Türkiye delegasyonu olarak katılan isimler şöyle; Salih Doğan (Başbakan), Numan Çelik (Savunma Bakanı), Ayşe Zeynep Demir (Uluslararası Kalkınma Bakanı), Necip Fazıl Şanlı (Adalet Bakanı), Mehmet Nayır (Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı) ve Elif Merve Katar (Sherpa)

-BÜYÜKELÇİ İLE GÖRÜŞME-

Katılımcı ülkelerin 2012 yılında oluşturdukları The IDEA'nın (The International Diplomatic Engagement Association) çatı kuruluş olarak organize ettiği zirvelere 20 ülkeden partner kuruluşların seçtiği 18-29 yaş arası gençler katılıyor. Türkiye adına zirvelere katılım sürecini Diplomasi ve İşbirliği Gençlik Komisyonu (YCDC - Youth Commission for Diplomacy and Collaboration) yürütüyor. Türkiye gençlik delegasyonu, Londra'da bulunduğu süre zarfında Türkiye'nin Londra Büyükelçisi A. Ünal Çeviköz ve Başkonsolos Ahmet Demirok ile de görüşmeler yaptı. Zirvenin son gününde gerçekleşen ve genç liderlerin nihai bildiriye imza koymalarıyla sona eren gala yemeğine de Türkiye'yi temsilen Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Fatih Ulusoy katıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Londra'da Yapılan Gençlik Zirvesi'nde Türkiye de Temsil Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement