
Lösemi Hastası Arda İneyici için Nürnberg Dostluk ve Dayanışma Derneğinde yapılan kampanyaya 203 kişi katıldı.
Kampanya'da ayrıca 954 euro bağış toplandı
Mersin'de yaşayan ve altı aydır hastanede kendisine uygun ilik bekleyen dört yaşındaki lösemi hastası Arda İneyici için Nürnberg Dostluk ve Dayanışma Derneğini tarafından düzenlenen ve Alman Kemik İliği Bağış Bankası'nın (DKMS) desteklediği kampanyaya tam 203 kişi katıldı. Kampanya sırasında ayrıca 954 euro bağış toplandı.
Dördü kayıt kabul masası, biri kontrol, 3'ü kan alım masası ve ikisi Son kontrol olmak üzere 10 masada toplam 20 personel çalışırken, Fürth Hastanesi İç hastalıkları uzmanları Dr. Murat Keleş, Dr.Marline Krieskina ve Dr.Maria Vela yardımcıları ile birlikte Dört saat boyunca çalıştılar.
Alman İlik Bankasından Brigitte Lehhenberger gösterilen ilgi nedeniyle vatandaşlarımıza teşekkür etti. Lehnberger, toplanan kanların özel bir kurye ile Alman Kemik İliği Bağış Bankası'nın merkezi olan Köln'e gönderileceğini ve neticelerin alınması için üç ay zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.
OTUZ KİŞİ KAN VEREMEDİ
Dr. Murat Keleş, donör olmak için kan veren 203 kişinin yanı sıra, 30 kişinin çeşitli nedenlerle kanlarının alınmadığını, kimisinin 50 kilonun altında olduğunu, kimisinin de daha evvel kan verdiğini ve kayıtlarının mevcut olduğunu söyledi
TEYZESİ DUYGULANDI
DKSM görevlisi Brigitte Lehenberger, kampanya sonunda gönüllü olarak çalışanlara teşekkür etti. Lehenberer'in konuşması sırasında Arda'nın Nürnberg'de yaşayan teyzesi Zuhal Güzel'in duygulanarak ağladığı görüldü.
ARDA VE MERT İÇİN İKİNCİ KAMPANYA YAPILACAK
DKMS Köln çalışanı Bağnu Yazıcı, doku ikizi bekleyen Arda ineyici ve Mert adlı çocuk için 23 Ekim tarihinde Bremen ve Regensburg kentlerinde ikinci bir kampanya yapılacağını bildirdi.
Son Dakika › Güncel › Lösemi Hastası Arda İçin Seferber Oldular - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.