Mahkeme Birinciliğini Geri Verdi Ama Okul Yönetimi Kararı Bekletiyor - Son Dakika
Güncel

Mahkeme Birinciliğini Geri Verdi Ama Okul Yönetimi Kararı Bekletiyor

Mahkeme Birinciliğini Geri Verdi Ama Okul Yönetimi Kararı Bekletiyor

İzmit’te mezuniyet töreninde yaptığı konuşma nedeniyle okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder hakkında mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

17.07.2014 16:43

İzmit'te mezuniyet töreninde yaptığı konuşma nedeniyle okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder hakkında mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak okul yönetimi, üniversite sınav tercihlerinin son günü olmasına rağmen kararı uygulamaya koymadı.

İzmit'te Gazi Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitiren Işıtan Önder hakkında mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sebebiyle okul disiplin kurulu tarafından birinciliğinin geri alınmasına karar verilmişti. Önder'in ailesi konuyu mahkemeye taşıdı ve Kocaeli 2. İdare Mahkemesi tarafından disiplin kurulunun verdiği karar hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi. Kocaeli İdare Mahkemesi'nin bu kararını alan Işıtan Önder'in babası Mustafa Önder, karar yazısını hemen okul müdürlüğüne ulaştırdı. Ancak okul yönetimi kararı bekleterek, iddiaya göre baba Mustafa Önder'e 'Önce kurulda görüşülmesi lazım' cevabını verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Işıtan Önder'in babası Mustafa Önder, "Biz yargının verdiği kararı okula tebliğ ettik. Dilekçeyle beraber. Okul da karar vereceklerini söylediler. Fakat şu ana kadar bir gecikme oldu. Herhalde bir aksama oldu. Okulun açıkladığına göre kaymakamlığa bir dilekçe vermemiz lazımmış. Mahkemenin verdiği kararda diyor ki, 'Ben sizin verdiğiniz cezayı haksız buluyorum. Çocuğun hakkının verilmesini talep ediyorum' diyor. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Şu anda Işıtan birinci. Seçmelerini yapması lazım. O bakımdan bugün son gün. Şu ana kadar gelişmeler böyle. Milli Eğitim Müdürü de kararsız kalıyor. Okulda ben dün akşam dilekçeyi verdiğimde bir memnuniyetsizlik vardı. Bugün yapılmazsa eğer Işıtan'ın onayı, Işıtan bu olaydan zarar görecek. Ben çocuğumun zarar görmesini istemiyorum. Işıtan'ın hakkının verilmesini gereken yerlerden rica ediyorum. Bu yarına kalırsa bir anlamı yok. Mahkemenin kararının da bir anlamı yok. Milli Eğitim Müdürlüğü bu karara bir ay sonra cevap verebileceklerini söylüyor. Bir ay sonra cevap verilirse de bu olayın hoş olmayacağını biliyorum. Mahkemenin üzerinde bir karar veremezler. Böyle bir yetkileri yok. Mahkeme kararını vermiş. Bunun arkasında durup kararı uygulamaları lazım. Başka bir kaygıları yok. Işıtan'ın mağdur olmasını istemiyorum. Bir baba olarak bunun peşindeyim ben. 3-4 kişinin kararıyla bir çocuğun birinciliğini, dört yıllık emeğini alamazsınız. Böyle bir hak yok. O 4 yılda tırnaklarıyla o birincilikleri aldı. O bakımdan ben çocuğumun arkasındayım, yanındayım. Bir anne, baba olarak biz her zaman peşinde olduk. Böyle bir çocuğun peşinde olmazsak ayıp olur. Ben çocuğuma güveniyorum. Çocuğum hiçbir yanlış yapmadı. Bazen ifadelerde örgüt aradılar. Örgüt aramalarına gerek yok. En büyük örgüt annesi, en büyük örgüt benim. Bizim çocuğumuza güvenimiz sonsuz" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mahkeme Birinciliğini Geri Verdi Ama Okul Yönetimi Kararı Bekletiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement