Malatyalı kadınlar Suriyeliler için seferber oldu - - Son Dakika
Güncel

Malatyalı kadınlar Suriyeliler için seferber oldu -

Malatyalı kadınlar, konteyner kentte yaşayan Suriyelilerin soğuk kış günlerinde üşümemesi için başlatılan "Bir Patik, Bir Hırka, Bir Yelek" kampanyasına ördükleri el emeği göz nuru giysilerle destek verdi.

31.12.2013 11:13

RAMAZAN KAYA - Malatyalı kadınlar, konteyner kentte yaşayan Suriyelilerin soğuk kış günlerinde üşümemesi için başlatılan "Bir Patik, Bir Hırka, Bir Yelek" kampanyasına ördükleri el emeği göz nuru giysilerle destek verdi.

Malatya Valiliği tarafından desteklenen ve Işık Kadınlar Derneği tarafından organize edilen kampanyayla Müftülük, Halk Eğitim Merkezi, Vefa Derneği ve Malatyalı kadınlara dağıtılan 3 bine yakın yün, kadınların ellerinde patik, hırka, yelek, kazak, süveter, atkı, bere, çoraba dönüştü. Yaklaşık bin kadının gönüllü olarak çalıştığı proje kapsamında, çocuklar için bezden bebek, araba, fil, dinozor, kuzu ve balık da yapıldı. Giysi ve oyuncaklar kentteki konteyner kentte kalan Suriyelilere dağıtıldı.

Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli kardeşlerinin kış şartlarında soğuktan korunmaları için bu kampanyayı başlattıklarını söyledi.

Malatyalı kadınların, giysileri, kışlık kıyafet ihtiyacı olan Suriyelilere, özellikle de çocuklara ördüklerini belirten Çelikyay, "Çocuklarımızı giydirdik. Çocukların gözlerindeki sevinç görülmeye değerdi. Onlar inşallah bu kışı sıcak geçirecekler, üşümeyecekler" dedi.

Suriye'de donarak ölen çocuklara dikkati çeken Çelikyay, "Suriye'de çocuklar soğuktan donarak ölüyor. Bu kampanyayı başlatmamızda bunun da çok büyük etkisi oldu. Suriye'de soğuktan ölen çocukları gördük. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Diliyoruz, inşallah bir an önce bu savaş biter. Bu kardeşlerimiz de evlerine sağ salim dönerler" diye konuştu.

Kampanyaya 15 yaşındaki genç kızdan 90 yaşındaki yaşlı kadınlara kadar birçok kişinin destek verdiğini açıklayan Çelikyay, bu ürünleri büyük bir sevgi ve özveriyle meydana getirdiklerini kaydetti.

- Her ailenin hüzünlü bir hikayesi var

Vefa Derneği Başkanı Emine Çakmak da Türk insanının Suriyelilere kardeş olarak, kendi çocukları gibi bakmalarının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Konteynerlerde yaşayan her ailenin, çocuğun ayrı ve hüzünlü bir hikayesinin bulunmasından etkilendiğini vurgulayan Çakmak, bütün insanları Suriyelilere yardıma çağırdı.

Halk Eğitim Merkezi'nde görevli biçki dikiş kursu usta öğreticisi Nilgün Yüzer ise kursiyerlerinin gece gündüz demeden Suriyeli kardeşlerine ferace, etek, mont diktiklerini ve çocukları mutlu edebilmek amacıyla oyuncaklar yaptıklarını bildirdi.

Yalova'da oturan ve yakınlarını ziyaret amaçlı Malatya'ya gelen 58 yaşındaki ev hanımı Zübeyde Doğru da bu kampanyayı duyunca hemen yelek örmeye başladığını dile getirdi.

- Çok sevindiler

Konteyner kentte bulunan giyim mağazasında gönüllü olarak çalışan Suriyeli Vale El-Kasım (20) ise büyük emek harcanarak yapılan giysilerin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. El-Kasım, bütün yardımseverlere teşekkür etti.

Giyim markette dağıtılan giysilerden alan Suriyeli çocuklardan Rua el-Yusuf (9), "Çok mutluyum. Bize ördükleri kıyafetlerden giyiniyorum. Teyzelere çok teşekkür ederim. Bu kıyafetler bizleri soğuktan koruyacak" diye konuştu.

Çocuklardan Huda Kasım (12), "Bugün çok keyifliyim. Teyzeler bize kazak, hırka, elbise ördüler. Ellerine sağlık, onlara çok teşekkür ederim" dedi.

Malatyalı kadınlar Suriyeliler için seferber oldu -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatyalı kadınlar Suriyeliler için seferber oldu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement