"Mantı Kaç Dakikada Pişer?" - Son Dakika
Güncel

"Mantı Kaç Dakikada Pişer?"

"Mantı Kaç Dakikada Pişer?"

155 Polis İmdat Hattına Gelen Aramalar Polisleri Bile Şaşırtıyor.

06.01.2011 13:43  Güncelleme: 13:44

Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, 155 Polis İmdat hattına yapılan çağrılar arasında "Tencereyi ocağa koydum. Yemeği ne kadar kaynatayım?" diye soranların dahi olduğunu söyledi.

Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 155 Polis İmdat hattına günde bin 700'ün üzerinde çağrı yapıldığını belirten Mehmet Salih Kesmez, bu aramaların 400'ünün asayişle ilgili olduğunu, gerisinin boş yere arayan vatandaş ihbarı olduğunu söyledi. Yıl içinde 554 bin arama aldıklarını belirten Kesmez, her ihbarı titizlikle değerlendirdiklerini belirterek, "Vatandaşlar görünmeyen yüzümüzdür, iletişim hatlarımızdır. Asayişle ilgili yıl içinde aldığımız 147 bin çağrının 80 binine dönüş yapıp vatandaşa yaptığı ihbarla ilgili bilgi veriyoruz. Günlük ortalama bin 700 çağrı geliyor. Bu çok ciddi bir rakamdır. Ancak yapılan her aramayı titizlikle değerlendiriyoruz" dedi.

Polis imdat hattına gelen bir çok çağrının ilginç ve komik olduğunu belirten Kesmez, şöyle devam etti;

"Çocukları korkutmak isteyenlerden, ocağı tencereye koyup, 'Ne kadar kaynatayım' diyenlere kadar bir çok çağrı alıyoruz. Bazıları eşinin kumar oynadığını söyleyerek yardım isterken, bazıları da geç saatte kadar gelmeyen kocasını bulmamızı istiyor. Vatandaş, bazen komik, bazen çok enteresan, bazen de üzüldüğümüz şeyleri ihbar ediyor. Ama en sonunda bizi devlet olarak görüyor. Bizi her şeyi çözer olarak görüyor. Her konusunu, kocasıyla olan konusunu, karısıyla olan konusunu paylaşması, bizi baba, ağabey, abla olarak görmesi gurur veriyor. Biz bazen 'Çocuğu niye bizimle korkutuyor' diye rencide olsak da, demek ki polisi bir aile büyüğü olarak görüyor. Bu bakımdan güven sağladığımız için de memnunuz."

155 Polis İmdat hattına gelen ilginç aramalardan bazıları ise şöyle;

'Polis ağabey, elektrikler kesildi ne zaman gelir?', 'Üst komşumdan garip sesler geliyor', Sulama kanalında su kalmadı, ama şimdi çöpler var. Bunları temizletir misiniz', 'Torunum işsiz, bankalar ona kredi kartı vermesin', 'Kedi sokakta doğuruyor', 'Ocağa mantı koydum, acaba ne kadar ateşte kalması lazım', 'Ağabey, canım sıkılıyor ne yapayım?', 'Komşum sobayı yaktı, çamaşır sermiştim. Gelip müdahale edin.'

Murat KİBRİTOĞLU - Ahmet ÖZMEN/ ADANA, DHA

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Mantı Kaç Dakikada Pişer?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement