Mardin, Batman ve Bingöl'deki Stk'lardan Teröre Tepki - Son Dakika
Güncel

Mardin, Batman ve Bingöl'deki Stk'lardan Teröre Tepki

Mardin, Batman ve Bingöl\'deki Stk\'lardan Teröre Tepki

MARDİN, Batman ve Bingöl'deki sivil toplum kuruluşları, yaptıkları açıklamalarla, bölgede son dönemlerde artan PKK saldırılarına tepki gösterdi.

19.08.2016 19:30

MARDİN, Batman ve Bingöl'deki sivil toplum kuruluşları, yaptıkları açıklamalarla, bölgede son dönemlerde artan PKK saldırılarına tepki gösterdi.

Mardin STK Platformu üyeleri, Fuat Yağcı Camii önünde bir araya gelerek ortak basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını okuyan Bengisu Derneği Başkanı Başkanı Mahmut Yavuz, şiddetin dışlanması gerektiğini ifade ederek, "Son günlerde artan kaba, kör ve vahşi terör eylemleriyle millet olarak bizi bıktırmak, yıldırmak ve pes ettirmek isteyenlere halkımız olarak buradan cevap veriyoruz; bu vahşi eylemler karşısında dağılmayacağız, susmayacağız ve korkmayacağız. İnsanlarımız terör ve şiddet yüzünden büyük bedeller ödedi ve malesef ödemeye devam etmektedir. Herkes eleştiri, rekabet ve taleplerini hukuk içinde ifade etmeli ve şiddeti dışlamalıdır" dedi.

BİNGÖL'DEKİ STK'LAR, BİRLİK, BERABERLİK MESAJI VERDİ

Bingöl'deki STK'ların ortak basın açıklaması Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin katılımıyla yapıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Bingöl Din Görevlileri Birliği Başkanı Rauf Savaç, birlik ve bareberlik mesajı verdi. Savaç, şunları söyledi:

" Van, Elazığ ve Bitlis'te, 17-18 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınıyor, bu menfur saldırılarda hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu hain saldırılar karşısında milletimizin gösterdiği dayanışma ve kararlılık, teröre karşı vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır. 15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber FETÖ ve PKK terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu oldukları ortaya çıkmıştır. Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de, Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyecektir."

'BATMAN'IN HUZURU BOZULDU'

Batman Ticaret Odası'nda (BATSO) bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri, yaşanan saldırıların Batman'ın huzurunu bozduklarını dile getirdi. Ortak açıklamayı okuyan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, son dönemlerde yaşanan saldırılar ülkenin, bölgenin ve Batman'ın huzurunu bozduğunu dile getirerek, "Bu tür olaylar iş dünyasını hiçbir zaman korkutmayacak ve yıldırmayacaktır. Bilakis daha da hırslandırıp ekonomimizi ve ülkemizi güçlendirmek için gece gündüz gayret sarfedilecektir. Batı dünyası bu saldırılarla Türkiye'nin huzurunu bozacağını zannediyorlarsa yanılıyorlar. Milleti, devleti ve ekonomiyi hedef alan terör saldırılarına karşı dimdik ayaktayız. Türkiye'nin ekonomik ve siyasi istikrarına yönelen bu saldırılara karşı üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız" diye konuştu.

- Bingöl

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin, Batman ve Bingöl'deki Stk'lardan Teröre Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement