Meclis" sempozyumu Pera Müzesi'nde - Son Dakika
Güncel

Meclis" sempozyumu Pera Müzesi'nde

Meclis" sempozyumu Pera Müzesi\'nde

Pera Müzesi Oditoryumu'nda 4 Mart Pazartesi günü gerçekleştireceği sempozyumun konusu Bir Kültür Muhiti olarak "Meclis".

26.02.2013 14:12

Bir Kültür Muhiti Olarak "Meclis" konulu sempozyum Pera Müzesi'nde

4 Mart 2013

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nün Pera Müzesi Oditoryumu'nda 4 Mart Pazartesi günü gerçekleştireceği sempozyumun konusu Bir Kültür Muhiti olarak "Meclis".

Meclisler, Osmanlılar, Safaviler ve Timurlular gibi Batı Aysa Medeniyet bölgesine mensup toplumlarda sanat, edebiyat veya bilimsel konuların konuşulduğu özel toplantılardır. Entelektüel düşünce hareketliliğini yansıtan aynalar olarak meclisler, özellikleriyle asırlara göre değişebilen, bir toplumun dünyaya bakış açısını gösteren, keyif alınan ve genellikle önceden kurgulanmış bir süreç ve etkinliktir. Bir Kültür Muhiti olarak "Meclis" konulu etkinlik, sohbetin yazılı ve yazılı olmayan adabı, meclisin çeşitleri, katılımcıları, mekanı, zamanı, özellikleri ve konuları üzerinde düşündürmeyi hedefliyor.

Halil İnalcık, Cemal Aksu, Nurhan Atasoy, Lale Uluç, Şeyma Güngör, Ekrem Işın, Ersu Pekin, Mehmet Kalpaklı, Zeynep Tarım'ın konuşmacı olarak katılacakları programda Hüseyin Baykara ve Nevai'nin Meclisleri; Bahçe ve Çiçek Meclisleri; Timurlularda ve Safavilerde Meclis Anlayışı; Meddah Hikayelerine Göre İstanbul'da Sohbet Meclisleri; Bir Kültürel Aktarım yöntemi Olarak Sohbet; Meclisin Levazımatı Müzik-Müziğin Mekanı Meclis; Osmanlı'da Şiirin Mekanı Olarak Meclis; Osmanlı Padişah Meclislerinde Usul ve Erkan başlıklı sunumlar yapılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Meclis' sempozyumu Pera Müzesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement