Mehmet Akif Konferansla Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Mehmet Akif Konferansla Anlatıldı

Mehmet Akif Konferansla Anlatıldı

İstiklal Marşı'nın 91. yıldönümü münasebetiyle Aksiyon Şairi Mehmet Akif Ersoy konulu konferans Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

13.03.2012 19:14  Güncelleme: 19:13

İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıldönümü münasebetiyle Mehmet Akif Ersoy'u bir konferansla anan Kahramanmaraş Belediyesi, 12 Mart 2012 Pazartesi Saat 19.30'da "Aksiyon Şairi Mehmet Akif Ersoy" konulu bir konferans düzenledi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Adem Çevik katıldı.

Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Hasan Kara ile belediye birim müdürleri ve Mehmet Akif severlerinin katıldığı konferansta konuşan Araştırmacı Yazar Adem Çevik özetle şunları söyledi: "Mehmet Akif, şiir gibi bir hayat yaşamıştır.

Âcizane benim şöyle bir düşüncem vardır. Necip Fazıl, İslamiyet'i en güzel anlatan şairdir. O'nun o tanımlamalarına, o benzetmelerine, o tabirlerine ciddi manada birçok şair ulaşamaz Ancak Mehmet Akif, İslamiyet'i en iyi yaşayan şairdir. İşte Mehmet Akif'i bu yönüyle de bilmemiz lazım.

Mehmet Akif, İstiklâl Marşı olmasaydı herhalde şu anda biliniyor olmazdı.

Yani onun şu anda insanlar tarafından biliniyor olmasının tek sebebi İstiklal Marşı'dır. Ben, âcizane, Mehmet Akif hakkında yazılmış hemen hemen her kaynağı taradım ve şunu gördüm. Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı hiç yazmamış olsaydı bile değerinden hiçbir şey kaybetmezdi. Onun hayatı bir şiirle sınırlandırılamayacak kadar mükemmeldir. İstiklâl Marşı, Mehmet Akif'in özelliklerini saydığımızda önem bakımından dokuzuncu-onuncu sıralarda yer alır.

Mehmet Akif öyle mükemmel, öyle temiz bir hayat yaşamış ki, İstiklâl Marşı'nı yazmasaydı da hayatında hiçbir şey eksik olmazdı.

Bir milletvekili vefat ettiği zaman tören düzenlenir. Tören düzenlenmiyor.

Ama kader. Allah severse kullarına da sevdiriyor. Çıplak tabutu Beyazıt meydanına geldiğinde, nereden görmüşlerse üniversiteliler ders çıkışı görüyor! Bir yerden Türk bayrağı, bir yerden de Kâbe örtüsü buluyorlar. Altmış üç yıllık hayatının özeti örtülüyor tabutuna. Birkaç saat içerisinde on binlerce kişi toplanıyor. Devrin en kalabalık cenazelerinden biri oluyor. Sessiz de yaşasa, Allah göz önüne getiriyor.

İstiklâl Marşı koruma altında diyoruz. Koruma altında olmazsa ne olur ki? Sonradan tekrar yarışma açılıyor. "İstiklâl Marşı'nda dini öğeler çok, bunu değiştirelim" diye. İsmini açıklamayalım, önemli bir şairimize de şiir yazdırılıyor. Bir takım olaylar oluyor, darbe v.s. Sonuç olarak Allah, İstiklâl Marşı'nı koruyor.

Ben İstiklâl Marşı'nı söylerken, hep kafamdan Mehmet Akif'in hayatını geçiririm. Ne kadar derin adam olduğunu geçiririm. Şiirleri her halükârda öğrenilir. Ama çocuklarımıza O'nun kişiliğini anlatmalıyız. O'nunla ilgili kitapları okumalı ve okutmalıyız. Mehmet Akif'in delikanlı yönünü, hile kabul etmez, ikiyüzlülük kabul etmez, dosdoğru yönünü anlatalım."

Konferansın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı Araştırmacı Yazar Adem Çevik'e çiçek takdim ederek verdiği konferanstan dolayı kendisine teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mehmet Akif Konferansla Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement