MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması - Son Dakika
Güncel

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması

"(Paralel devlet iddiaları) Paralel devletten, devlet içinde birtakım örgütlerden bahseden başbakan, her nedense kendi başlatmış olduğu ve adına 'açılım' dedikleri ama MHP olarak bizim 'ihanet süreci' olarak Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tekliğine ve birliğine ihanet olarak nitelendirdiğimiz.

31.01.2014 19:15

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, paralel devlet iddialarına ilişkin, "Paralel devletten, devlet içinde birtakım örgütlerden bahseden başbakan, her nedense kendi başlatmış olduğu ve adına 'açılım' dedikleri ama MHP olarak bizim 'ihanet süreci' olarak Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tekliğine ve birliğine ihanet olarak nitelendirdiğimiz bölücü terörün, ülkemizin bir bölgesinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde fiilen bir paralel devlet kurmasını da görmezden gelmektedir" dedi.

Kaya, Kars'ta partisinin seçim irtibat bürosunda düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart 2014 tarihinde düzenlenecek yerel seçimler için Türkiye'nin her köşesinde seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, geçmişte birçok siyasi partiye nasip olmayacak halk desteğiyle girdiği her seçimden başarıyla çıkmış ve 11 yıl devam etmiş bir siyasi iktidarın Türkiye'yi bazı olumsuz tablolarla karşı karşıya bıraktığını ileri sürdü.

17 Aralık 2013 tarihindeki operasyona da değinen Kaya, şunları kaydetti:

"Paralel devletten, devlet içinde birtakım örgütlerden bahseden başbakan, her nedense kendi başlatmış olduğu ve adına 'açılım' dedikleri ama MHP olarak bizim 'ihanet süreci' olarak Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tekliğine ve birliğine ihanet olarak nitelendirdiğimiz bölücü terörün, ülkemizin bir bölgesinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde fiilen bir paralel devlet kurulmasını da görmezden gelmektedir. Esas paralel devlet orada oluşuyor. Yollar kesiliyor, kimlik kontrolleri yapılıyor, o bölgede yaşayan insanlarımıza terör örgütünün şehir yapılanması KCK tarafından birtakım vergiler kesiliyor. Orada devlet gibi yönetim kurulmak isteniyor."

Basın toplantısına, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, MHP MYK Üyesi Muharrem Yıldız, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, MHP Kars Belediye Başkan adayı Murtaza Karaçanta ve MHP Iğdır Belediye Başkan adayı Gündüz Güneş ile partililer katıldı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement