Minikler Çay İçip Kitap Okudu - Son Dakika
Güncel

Minikler Çay İçip Kitap Okudu

Minikler Çay İçip Kitap Okudu

Bursa'da, ilköğretim öğrencileri, bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan da kitap okudu.

02.04.2012 15:57

Bursa'da, ilköğretim öğrencileri, bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan da kitap okudu.

Tarık Çevikel İlköğretim Okulu tarafından Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Demirtaş meydanındaki bir çay bahçesinde kitap okuma faaliyeti düzenlendi. 40 öğrenci ve 4 öğretmen keyifle çaylarını yudumlarken bir yandan da kitap okudu. Bazı vatandaşlar öğrencilerin yanına gelerek onlarla birlikte kitap okudu.

İnsanlara kitap okumanın önemini anlatmak için toplandıklarını belirten öğrenci Muhammet Talha Çelik, "Bugün burada kitap okuyoruz. İnsanlarında ilgisini çekip onları da kitap okumaya davet ediyoruz. Kitap okumak insana çok şey katıyor. Her insan kitap okuma alışkanlığı edinmelidir. Seminerler düzenlenip insanlara okumanın ne kadar güzel olduğu anlatılmalıdır" dedi.

Okul Müdürü Ayhan Akbulut ise "Bundan sonra bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Kitap okuyarak vatandaşları kitap okumaya teşvik ediyoruz. İnsanların fikirlerini zorla değiştiremeyiz. Bizi gördükten sonra okuyup okumak onlara kalmış bir şey. Bir kişi kitap okumaya başlarsa bu bize mutluluk verir. Kitabı okuyarak hissetmeleri lazım" diye konuştu.

Çocukları görünce kitap okumaya özendiğini belirten Münür Bozdağ isimli vatandaşsa, "Öğrencilerin ne yaptığını merak ettik ve onların yanına geldik. Onları kitap okurken görünce biz de kitap okumak istedik. Okumanın ve öğrenmenin yaşı yok. Onlarla birlikte kitap okurken keyif alıyoruz. Genelde vatandaşlarımız kitap okumuyor. Çocuklar bize örnek oldu" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Minikler Çay İçip Kitap Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement