Münih'teki Müslümanlar'dan Fransız Başkonsolosu'na Taziye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Münih'teki Müslümanlar'dan Fransız Başkonsolosu'na Taziye Ziyareti

Münih\'teki Müslümanlar\'dan Fransız Başkonsolosu\'na Taziye Ziyareti

Paris saldırısına tepkiler Münih'te de sürüyor.

09.01.2015 16:04

Paris saldırısına tepkiler Münih'te de sürüyor. Beş Müslüman çatı örgütü temsilcisi Münih'teki Fransız Başkonsolosu Jean-Claude Brunet'i makamında ziyaret ederek taziyelerini bildirdi.

Taziye ziyaretine DİTİB Güney Bavyera Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Aykan İnan, Milli Görüş Teşkilatı Adına Zülfükar Gündoğar, Münih Müslümanlar Konseyi Başkanı Sokol Lamaj, Arnavut Müslümanlar Birliği Genel Sekreteri Rama Besnik, İslam Kültür Merkezleri Bavyera Başkanı Hüseyin Mestan ve Boşnak İslam Birlikleri Bavyera Başkanı Ermin Merdanovic katıldılar. Katılımcıların hazırladıkları ortak taziye bildirisini Aykan İnan okudu.

Ortak bildiride, " Fransa'da yaşamını yitirenlerin yakınlarının acılarını içimizde hissediyoruz. Tüm Fransız halkının acısını paylaşmak istiyoruz. Terörün hiç bir dinde yeri yoktur. Bu saldırı alçakça ve kabul edilemez bir olaydır. Umarız Bavyera'daki barış içerisinde bir arada yaşamamız bu acı olaydan olumsuz olarak etkilenmez" ifadeleri yer aldı.

TERÖRLE İSLAMI AYIRIYORUZ

Müslümanlar temsilcileri çok sıcak bir şekilde karşılayan Fransa'nın Münih Başkonsolosu Jean-Claude Brunet ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Brunet, "Bu alçakça yapılan terör olayı ile İslam'ı çok iyi bir şekilde ayırabiliyoruz. Bu acı günümüzde siz Müslümanların acımızı paylaşması bizi çok duygulandırdı. Sizlere Fransız halkı adına teşekkür ediyorum. Kapımız size her zaman açıktır" dedi.

MÜSLÜMANLARIN DURUMU ENDİŞE VERİCİ

Başkonsoloslukta açılan taziye defterine DİTİB Güney Bavyera Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Aykan İnan Bavyera'da yaşayan tüm Müslümanlar adına yazarak, olaydan duyulan üzüntüyü dile getirdi.

DHA muhabirine konuşan Aykan İnan son terör olayının Avrupa'da yaşayan Müslümanlar için zorlu günler getirebileceğine dikkat çekerek, "Burada barış içerisinde yaşamak istiyoruz, ama maalesef bazı insanların yaptıkları saldırılar nedeniyle bize karşı kötü muamele ve ön yargı olabiliyor. İnşallah bizim buradaki hayatımız zorlaşmaz. Tüm dinlerle barış içersinde yaşayabiliriz" dedi.

Öte yandan DİTİB Merkez Camisi'nde kılınan Cuma namazında din görevlisi Niyazi Yıldırım, vaazda Fransa'daki saldırıyı kınayan bir konuşma yaptı. - Nih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih'teki Müslümanlar'dan Fransız Başkonsolosu'na Taziye Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement