Musa Anter'in Yaşamı Araf İsmail Beşikci Vakfı'nda Sahnelenecek - Son Dakika
Güncel

Musa Anter'in Yaşamı Araf İsmail Beşikci Vakfı'nda Sahnelenecek

Musa Anter\'in Yaşamı Araf İsmail Beşikci Vakfı\'nda Sahnelenecek

Tiyatro Avesta yapımı Aydın Orak'ın yönetip oynadığı "Araf/İki Ülke Arasında" adlı Kürtçe tiyatro oyunu 16 Şubat saat 19.00'da İsmail Beşikci Vakfı'nda vakıf yararına sahnelenecek.

13.02.2013 10:27

Tiyatro Avesta yapımı Aydın Orak'ın yönetip oynadığı "Araf/İki Ülke Arasında" adlı Kürtçe tiyatro oyunu 16 Şubat saat 19.00'da İsmail Beşikci Vakfı'nda vakıf yararına sahnelenecek.

Oyun, Kürt aydınlarından Musa Anter'in 55 yıllık yaşamını anlatırken, faili meçhul bir cinayete kurban gitmesine dikkat çekerek, günümüzde hala aydın cinayetlerinin devam ettiğine işaret ediyor. Kürt aydını Anter'in, bir diğer deyişle Araf'ın, iki dil ve iki kültür arasındaki köprü görevini bir kez daha hatırlatan oyun, ülkemizdeki toplumsal barışı, hoşgörüyü ve bugünlerde unutulan kardeşliği hatırlatıyor.

İsmail Beşikci Vakfı'nda 16 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da sahnelenecek oyunun tüm gelirleri vakfa verilecek. Oyun sonrası oyuncu ve yönetmen Aydın Orak ile söyleşi gerçekleşecek.

-TİYATRO AVESTA 10. YILINDA-

Tiyatro Avesta 2003 yılında Aydın Orak ve Cihan Şan öncülüğünde kuruldu. Grup oyunlarını Kürt dilinde sahneye koyuyor. 10. yılına giren Avesta şimdiye kadar tüm oyunlarını Kürtçe sahneledi. Dünya klasiklerinin Kürt tiyatrosuna kazandırılmasının yanı sıra Kürt kültürünün değer atfettiği kişi ve olayları sahnesinde yer verdi ve bu amaç çerçevesinde bundan sonraki çalışmalarını ileriye dönük taşımayı hedefledi. Avesta Kürt Tiyatrosu'na katkı sunabilecek ve bu teatral yolculukta beraber yürüyecek herkese şeffaf bir politika ile yaklaşmaya devam ediyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Musa Anter'in Yaşamı Araf İsmail Beşikci Vakfı'nda Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement