Myanmar'da 5 Siyasi Mahkum Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Myanmar'da 5 Siyasi Mahkum Serbest Bırakıldı

Myanmar\'da 5 Siyasi Mahkum Serbest Bırakıldı

Myanmar'da Devlet Başkanı Thein Sein'in tüm siyasi mahkumların 2013'ün sonuna kadar özgürlüğüne kavuşacağı sözü çerçevesinde 5 kişi serbest bırakıldı.

31.12.2013 09:01  Güncelleme: 09:05

Myanmar'da Devlet Başkanı Thein Sein'in tüm siyasi mahkumların 2013'ün sonuna kadar özgürlüğüne kavuşacağı sözü çerçevesinde beş kişinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Siyasi Mahkumlar Tetkik Komitesi üyesi Bo Kyi, ocak ayının ilk haftasında da çok sayıda kişinin serbest bırakılacağını açıkladı.

Bo Kyi, "Siyasi mahkumlar için af ilan edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz.  Ancak siyasi suçlamaları sona erdirmek için hala atılması gereken birçok adım bulunuyor. Myanmar'da hukukun üstünlüğü kurulmalı ve siyasi özgürlük garanti altına alınmalı" dedi.

Temmuz ayında tüm siyası mahkumların yıl sonuna kadar serbest bırakılacağı sözünü veren Devlet Başkanı Thein Sein, pazartesi günü yasadışı dernek kurmak, gösteri yasasına muhalefet etmek, hükümete hakaret etmek ve vatana ihanet etmek gibi suçlardan cezaevinde bulunan siyasi mahkumlar için af çıkarmıştı.

Genel affa ek olarak siyasi suçlamalar ile ilgili devam eden mahkeme ve soruşturmalara da son verildi.

Devlet Başkanı Thein Sein, iktidara geldiği 2011 yılından bu yana bin 300'den fazla siyasi mahkumu serbest bıraktı. - Yangon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Myanmar'da 5 Siyasi Mahkum Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement