Myanmar'dan Kızılhaç ile İşbirliği Sözü - Son Dakika
Güncel

Myanmar'dan Kızılhaç ile İşbirliği Sözü

Myanmar\'dan Kızılhaç ile İşbirliği Sözü

Myanmar, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile işbirliği yapma sözü verdi.

20.01.2013 10:56

Myanmar, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile işbirliği yapma sözü verdi.

Kızılhaç Başkanı Peter Maurer, Myanmar'a yaptığı ilk ziyaretten sonra, ziyaretin Myanmar hükümetiyle ilişkiler ve Kızılhaç'ın insani yardım çalışmaları konusunda yeni bir sayfa açtığını vurguladı.

Maurer, bir hafta süren ziyaretinde, Myanmarlı liderlerle olumlu görüşmelerde bulunduğunu, Devlet Başkanı Thein Sein'in Kızılhaç'ın tarafsız ve bağımsız faaliyetlerinin önemini iyi anladığını ve işbirliği sözü verdiğini belirtti.

Kızılhaç Başkanı Maurer, dün yaptığı yazılı açıklamada, işbirliği kapsamında gelecek haftadan itibaren Kızılhaç yetkililerinin yeniden Myanmar'daki cezaevlerini ziyaret edebileceğine dikkati çekti.

Rohingya Müslümanları ile Rakhine Budistleri arasında şiddet eylemlerine sahne olan, Bangladeş sınırındaki Arakan eyaletini ziyaret ettiğini de belirten Maurer, bölgedeki durumun büyük endişe uyandırdığını, Kızılhaç'ın zorluklara rağmen burada yaşayanların tıbbi yardıma ulaşabilmesi için faaliyetlerini genişletmeye çalışacağını ifade etti.

Merkezi Cenevre'de bulunan Kızılhaç'ın Myanmar'daki faaliyetleri, getirilen yasaklar nedeniyle askıya alınmıştı. Örgütün faaliyetleri 2011'de sınırlı şekilde yeniden başlamıştı.

Myanmar'da Mart 2011'de iktidarı reformcu eski generallere bırakan cunta, yıllardır özellikle siyasi tutuklulara kötü muameleyle suçlanıyordu.

Muhabir: Şeyma Tahan/ AFP

Yayıncı: Şermin Coşkun - CENEVRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Myanmar'dan Kızılhaç ile İşbirliği Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement