Nazilli'de Sokak Hayvanlarının Zehirlendiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Nazilli'de Sokak Hayvanlarının Zehirlendiği İddiası

Nazilli\'de Sokak Hayvanlarının Zehirlendiği İddiası

Nazilli Şirinevler mahallesinde sokakta yaşayan 20'ye yakın kedi ve köpek zehirlendi Sokak hayvanlarına zehirli gıda verildiği yönünde mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine polis, çöp kutuları çevresine bırakılan yiyeceklerden numune alarak incelemeye gönderdi, çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı

24.08.2013 15:17

Nazilli Şirinevler mahallesinde sokaktaki birçok kedi ve köpeğin zehirlenmesi üzerine, mahalle sakinleri hayvanlara zehirli gıda verilerek telef edildiklerini öne sürerek, polise şikayette bulundu.

Alınan bilgiye göre, Şirinevler mahallesinde sokak hayvanlarından 16 kedi ve 4 köpek telef oldu. Belediyeye ait temizlik işçileri telef olan hayvanları mahalleden götürürken, olayı duyan sakinler ise hayvanlara zehirli gıda verildiğini öne sürerek, tepki gösterdi.

Mahalle Muhtarı Yusuf Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çöp bidonlarının yanına tavuk eti bırakıldığını, yiyen kedi ve köpeklerin telef olduğunu savundu.

Olayın mahalle sakinlerince üzüntüyle karşılandığını ifade eden Uysal, "Bırakılan tavukların zehirli olduğunu sanıyoruz. Böyle bir davranış sergileyene insan denilemez. Onların da yaşam hakkı var. Kim yaptıysa belirlenerek, cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Mahalle sakini ve Aydın Hayvanları Koruma Derneği Nazilli Temsilcisi Şengül Güz ise, hayvanların aynı anda telef olmasının ve fiziki durumlarının, zehirlendikleri gösterdiğini, bunun üzerine polise başvurarak şikayetçi olduklarını belirtti.

Polislerin, savcılığın talimatıyla çöp kutuları yanlarına bırakılan tavuk etlerinden numune aldığını ve incelemeye gönderdiğini, ayrıca bölgedeki güvenlik kamera görüntülerini incelediğini kaydeden Güz "Veteriner arkadaşlarımız tarım ilacıyla zehirlendiklerinden şüpheleniyor. Bu vicdansızlığı yapanların bulunarak cezalandırılmasını ve bir daha böylesi bir olayın yaşanmamasını istiyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Saide Ocakoğlu da, mahallede hayvanlardan rahatsız olanların bulunduğuna dikkati çekerek, "Mahallede hayvanları besleyenlerin yanında, rahatsız olanlar da bulunuyor. Bbu hayvanları kapımın önünde görürsem zehirlerim diyerek tehdit savuranlar da vardı. Ama bunun yapılabileceğine ihtimal vermiyorduk. Hayvanın katledilmesi insanlıkla bağdaşır bir davranış değil" ifadelerini kullandı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nazilli'de Sokak Hayvanlarının Zehirlendiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement