O Anne Konuştu: Engel Olmaya Çalıştım Beni de Dövdü - Son Dakika
Güncel

O Anne Konuştu: Engel Olmaya Çalıştım Beni de Dövdü

O Anne Konuştu: Engel Olmaya Çalıştım Beni de Dövdü

Mersin'de anne-babası boşanan ve babasıyla birlikte kalırken 10 günlüğüne teslim edildiği annesinin evinde feci şekilde dövülmüş halde bulunarak hastaneye kaldırılan 9 yaşındaki Nazar Yıldız'ın, suçlanan annesi konuştu.30 yaşındaki Serap...

07.09.2013 15:37

Mersin'de anne-babası boşanan ve babasıyla birlikte kalırken 10 günlüğüne teslim edildiği annesinin evinde feci şekilde dövülmüş halde bulunarak hastaneye kaldırılan 9 yaşındaki Nazar Yıldız'ın, suçlanan annesi konuştu. 30 yaşındaki Serap Aldırmaz, kızını bu hale getiren birlikte yaşadığı Ayhan Aktaş'ın kendisini de dövdüğünü söyledi.

İki yıl önce boşanan Hüseyin Yıldız ve Serap Aldırmaz çiftinin tek çocuğu olan 9 yaşındaki Nazar, velayetinin verildiği babasıyla birlikte yaşarken, 10 gün önce ciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle babasının hastaneye yatması üzerine annesine teslim edildi. Abdullah Günaydın İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi küçük kız çocuğu önceki gün, feci şekilde dövülmüş halde Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve vücudunun büyük bölümünde dayak nedeniyle morluklar ve çürükler tespit edilen Nazar Yıldız, solunum cihazına bağlanarak yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, minik Nazar'ın annesi Serap Aldırmaz ile birlikte yaşadığı Ayhan Aktaş'ı gözaltına aldı. Serap Aldırmaz, emniyetteki ifadesinin ardından savcılık emriyle serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen Ayhan Aktaş tutuklanarak cezaevine konuldu.

"BENİ DE SÜREKLİ DÖVÜYORDU"

Hastanede yaşam mücadelesi veren Nazar'ın babası Hüseyin Yıldız ve yakınlarınca çocuğun bu duruma düşürülmesinden sorumlu tuttuğu anne Serap Aldırmaz gözyaşları içinde kendini savundu. Acı çektiğini belirten Serap Aldırmaz, kızını bu durama getiren kişinin 1.5 yıldır birlikte yaşadığı Ayhan Aktaş olduğunu belirterek şunları anlattı:

"Kapı sürekli kilitliydi. Ben engel olmaya çalıştıkça beni de dövdü. Bağıramadım, çağırmadım, kimseye haber veremedim. Polisi aramak istedim ancak sürekli yanımdaydı. Ben de çok kötü durumdayım, çocuğumun yerine ben yatsaydım keşke hastanede. Herkes beni suçluyor ama içerde neler yaşadığımı bilmiyorlar. Beni de sürekli dövüyordu. Gözümü patlattı, bacağım hala morluklar içinde."

Ayhan Aktaş'ın, çocuğunu sadece uyumadığı ve söz dinlemediği için dövdüğünü ileri süren Serap Aldırmaz, "Ayhan ne olur bırak yatmazsa yatmasın yapma dedim ama beni dinlemedi. 4-5 gün boyunca her gün üst üste hem kızımı hem beni dövdü" diye konuştu.

İlk çocuğunun doğumdan sonra öldüğünü ve daha önce bir evlat acısı yaşadığını anlatan Serap Aldırmaz, "Nazar'ıma bir şey olursa ben ölürüm, biterim, yaşayamam. Savcılık 'uzaklaştırma' kararı aldığı için kızımı gidip göremiyorum. Zaten, babasının akrabaları da sürekli 'gelirse öldürürüz' diye haber gönderiyor. Onu görmeyi çok istiyorum ama tepki almaktan korkuyorum" dedi.

"DEMİR ÇUBUKLA DÖVDÜ"

Birlikte yaşadığı Ayhan Aktaş'ın hayatı kendilerine zindan ettiğini de ileri süren Serap Akpınar daha sonra şunları söyledi:

"Makarna süzgeci ile defalarca vurdu. Bir de ince bir demir çubuk vardı onunla dövüyordu. Teni hassas olduğundan kızımın vücudu çabucak morarıyordu. Ayhan, bir keresinde yaptığından pişman olup ağladı ve kızımın yanına gidip özür diledi. Ama yine sonrasında dövmeye devam etti. Polisi arayacağımı söylediğimde ise çocuğumu öldürmekle tehdit etti. Bu da yetmiyormuş gibi çocuğumu ısırdı. Onu 1.5 yıldır tanıyorum, tanımaz olaydım, sevmez olaydım."

NAZAR, ÖLÜMLE PENÇELEŞİYOR

Bu arada, beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve vücudunun büyük bölümünde dayaktan kaynaklanan morluklar ve çürükler tespit edilen Nazar Yıldız'ın, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde solunum cihazına bağlandığı yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Hastane önünde doktorlardan gelecek iyi haberi bekleyen baba Hüseyin Yıldız, "Şu anda kızımın beyninde kanama var ve şuuru yerinde değil. Solunum cihazına bağlı. Doktorlardan henüz net bir bilgi alamıyoruz. Kızımı bu hale getiren şahsın Allah bin türlü belasını versin. Annesinin ağlaması suçunu ortadan kaldırmaz. Bu işte onun da parmağı vardır. Yalan, annesinin o gözyaşlarına inanmıyorum. Hepsi timsah göz yaşı. Çocuğumu o da dövmüştür" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel O Anne Konuştu: Engel Olmaya Çalıştım Beni de Dövdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement