Görevi Bırakmaya Hazırlanan Obama İş Aramaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Görevi Bırakmaya Hazırlanan Obama İş Aramaya Başladı

Koltuğunu devretmeye hazırlanan ABD Başkanı Barack Obama, "LinkedIn hesabı açacağım ve karşıma neler çıkacağına bakacağım." diyerek iş arayışlarına başladığının sinyalini verdi.

20.06.2016 21:25  Güncelleme: 12:47

Gelecek yılın başında koltuğunu devredecek ABD Başkanı Barack Obama, "Yaklaşık yedi ay sonra iş arıyor olacağım ve bundan dolayı mutluyum. LinkedIn hesabı açacağım ve karşıma neler çıkacağına bakacağım." dedi.

"ŞU ANDA BURADA OLMAYI SEÇMELİSİNİZ"

Obama, ABD'deki yatırım olanaklarının tanıtılması amacıyla başkent Washington'da düzenlenen SelectUSA Yatırım Zirvesi'nde yatırımcılara hitap etti.

Konuşmasında ABD'nin yatırım için dünyadaki en güvenli ve güçlü ülke olduğunu savunan Obama, ülkede istihdamın 75 aydır artarak rekor kırdığını, Trans-Pasifik Ortaklığı gibi büyük ticaret anlaşmalarının yakında devreye gireceğini ve lise mezuniyet oranının tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını söyledi.

Obama, ABD'nin şu anda dünyada en fazla yabancı yatırım çeken ülke konumunda olduğuna işaret ederek, "Şu anda burada olmayı seçmelisiniz çünkü hiçbir ülke küresel ekonomi için ABD kadar önemli değil. Şirketinize başka hiçbir ülke daha fazla inovasyon getiremez ve ürünlerinizi daha fazla piyasayla tanıştıramaz. Başka hiçbir ülke bizim kadar iyi üniversitelere sahip değil, araştırma ve geliştirmeye bizden fazla yatırım yapan yok." ifadelerini kullandı.

"LINKEDIN HESABI AÇACAĞIM"

Bu mesajlarını "iyi bir işportacının konuşmasına" benzeten Obama, espirili sözlerine şöyle devam etti:

"Amerika'nın satış elamanı olmaktan çekinmem. Ben de yaklaşık yedi ay sonra iş arıyor olacağım ve bundan dolayı mutluyum. LinkedIn hesabı açacağım ve karşıma neler çıkacağına bakacağım".

Obama, yabancı yatırımcılara ABD'yi seçmeleri tavsiyesini yineleyerek ve iyi şanslar dileyerek sözlerini tamamladı.

Görevi Bırakmaya Hazırlanan Obama İş Aramaya Başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görevi Bırakmaya Hazırlanan Obama İş Aramaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Dadas: Tayyibin yanina gel sekreter ol 5 2 Yanıtla
  • Merak ettim de: Bizde bir kere milletvekili oldun mu tamamdir, maaş ölene kadar devam eder, amerikan baskaninin bir maaşi yok mu? 6 0 Yanıtla
  • Bolivyali: Amerikan denizaltilarindan biri ile kaçak sigara işine girmelisin iyi para birakir.. 5 0 Yanıtla
  • m.ö: Çalışan demir paslanmaz 2 0 Yanıtla
  • Tavanci: Çırak lazım dolgun maaş la yetiştirilmek üzere asma tavan ci lazım obama 1 0 Yanıtla

Advertisement