Öğretmenler Rapor Aldı, Okul Tatil Edildi - Son Dakika
Güncel

Öğretmenler Rapor Aldı, Okul Tatil Edildi

Öğretmenler Rapor Aldı, Okul Tatil Edildi

Beypazarı'na 29 kilometre mesafede bulunan ve Bütünşehir Yasası kapsamında yılbaşından sonra mahalleye dönüşecek olan Kırbaşı İlkokulu'nda toplam 30 öğrenci eğitim görüyor.

25.12.2013 22:06

Beypazarı'na 29 kilometre mesafede bulunan ve Bütünşehir Yasası kapsamında yılbaşından sonra mahalleye dönüşecek olan Kırbaşı İlkokulu'nda toplam 30 öğrenci eğitim görüyor. Birleştirilen 1 ve 2. sınıflarda 12 öğrenciye 1 öğretmen, 3 ve 4. sınıflarda ise 18 öğrenciye bir öğretmen eğitim veriyor. İki öğretmenin hafta başından itibaren rapor alması üzerine okul müdürü Vedat Gürses, iki ayrı sınıfta eğitim gören öğrencileri tek sınıfta toplayıqp, 2 gündür ders vermeye başladı. Müdür Gürses, velilerinin iddiasına göre öğrencilere önümüzdeki Pazartesi gününe kadar okula gelmemelerini istedi. Müdür Gürses ise DHA muhabirine, Beypazarı ilçe merkezindeki bir toplantıya katılmak durumunda kaldığı için öğrencilere sadece 1 gün gelmemelerini söylediğini belirtti.

Veliler ise okul başladığından itibaren bu sıkıntının sürekli yaşandığını, bazı öğretmenlerin tayin veya rapor almaları nedeniyle derslerin sık sık boş geçtiğini iddia ettiler. DHA'yı arayan öğrenci velisi Nur Uysal, "Okulun eğitime başlamasından itibaren öğretmen yok. Dönem başından 20 gün sonra öğretmen geldi, biraz eğitim verdi, tekrar mahkeme kararı ile tayinini çıkardı. Okulda 3 haftadır öğrencilerin öğretmeni yok. Gelen öğertmen bir gün eğitim verip gitti. Okulda olması gereken çocuklarımız şu anda evde. Okulu tatil ettiler. Okulun 4'üncı sınıfı dahil Pazartesi gününe kadar gelmemelerini istediler. Kararı okul idaresi verdi. Çocuğumu dün okula gönderdim, 'niye geldin' demişler. Çocuğum dün kendisi eve gelemediği için ortaokulda okuyan ablasını bekleyip, birlikte eve geldi. Bugün evde. Böyle bir öğretim istemiyoruz. Ankara içinde olduğumuz halde öğretmensizlik yaşqıyoruz" dedi.

Bir diğer öğrenci velisi İsmail Uysal ise geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde de aynı sıkıntının yaşandığını dile getirirken, "Öğrenci sayısından dolayı sınıf birleştirmesi yaptılar. Bu yıl ise birleştirilen sınıflarda öğretmen yok. Hep aynı sıkıntı yaşanıyor. Diyorlar ki kardelenler yetişecek. Bizim kardelenler ne olacak peki?. Biz buradan yetkililere sesleniyoruz, öğretmen sıkıntısını lütfen çözün" dedi.

Okulun 4. sınıfında okuyan bir öğrenci ise "Öğretmenimiz bir hafta izin almış, derslerimizden geri kaldık. Öğretmenimiz olmayınca 5 gün süreyle okula gelmeyin dediler. Şu an evdeyiz" dedi.

Kırbaşı Belediye Başkanı Mustafa Atak ise bir velinin şikayeti üzerine okul idaresi ile görüştüğünü belirtirken, "İlçe Milliği Eğitim Müdürü ile görüştüm, öğretmenler sağlık nedeniyel rapor almışlar. Okul müdürü derse giriyormuş. Eğitim ve öğretime devam ediliyormuş. Bugün ilçedeki toplantı nedeniyle çocuklara okula gelmeyin demiş.Bu vesileyle bir gün tatil edilmiş, Pazartesi gününe kadar gelmeyin dediği söylentisi ise asılsız" dedi.

Milli Eğtiim Müdürü Ahmet Temur ise okulun tatil edildiği bilgisinin kendisine de ulaştığını belirtirken, "Okul müdürünü arayıp, perşembe günü itibariyle eğitim-öğretime devam etmesi konusunda uyarıda bulunudğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretmenler Rapor Aldı, Okul Tatil Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement