
Bursa İnegöl'de 24 Kasım öğretmenler günü nedeni ile İnegöl Belediyesi ve İNESDER işbirliğiyle gerçekleştirilen şiir gecesine katılan ünlü şair Serdar Tuncer, seslendirdiği şiirlerle unutulmaz bir gece yaşattı.
İnegöl Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeni ile İnegöl Eğitim Severler Derneği (İNESDER) işbirliği ile öğretmenlere özel bir şiir gecesi düzenledi. Programa konuk olarak ise ünlü şair Serdar Tuncer katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İNESDER Başkanı Metin Kuş, "Eğitilmiş bir neslin yetiştirilmesine ve bu nesli yetiştirecek eğitimcilere katkıda bulunmak için kurulan derneğimiz ile; geçtiğimiz yıllarda yaptığımız zümre toplantılarıyla, çeşitli kurslarla özel günlerdeki sosyal aktivitelerle, ziyaret ve gezilerimizle İnegöl eğitimine bir nebzede olsa katkı sağladığımıza inanıyoruz. Her yıl kasım ayına girerken, okulu ve öğretmeni düşünmeden edemeyiz. Nasıl düşünmeyiz ki, okul hayatı bir laboratuar; derslerimiz hayat iksiri öğretmen ise bu esrarlı şifahanenin kahraman üstadıdır. Öğretmen, insanı, topluma ve geleceğe hazırlayan en önemli kişidir." dedi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, öğretmenlik mesleğinin zorluklarından bahsederek, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.
Programda ayrıca, geçtiğimiz yıl Kalp Krizi sonucunda hayatını kaybeden Gazipaşa İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Halil Belkan'ın babası Adem Belkan'a da vefa plaketi takdim edildi.
Plaket sunulmasının ardından sahne alan ünlü şair Serdar Tuncer, yaklaşık 1 buçuk saat boyunca programa katılanlarla sohbet ederek, güzel ve etkileyici sesiyle birbirinden güzel şiirler seslendirdi. Öğretmenlik mesleğinin önemli bir meslek olduğunu kaydeden Serdar Tuncer, "Biz bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olan medeniyetin evlatlarıyız. Annem istedi diye doktor olmak istedim. Sonra öğretmen olmaya karar verdim. Her iki meslekte olmadı. Ama ben şuan doktorlara ve öğretmenlere şiir okuyan bir adam oldum" diye konuştu.
Bütün şairlerin aşkla söylediğini kaydeden Tuncer, şair Cemal Safi'nin 'Aşkla söylüyorlar, aşkı söylüyorlar ama aşk susuyor' söylemini hatırlatarak, aşkı konuşturarak yazdığı 'Benim Adım Aşk' adlı şiirini seslendirdi. Abdurrahim Karakoç'un 'Yıllar 20 olsa da 30 olsa da', Atilla İlhan'ın 'Asıl büyük sarhoş benim' ile Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Bir adın kalmalı' şiirlerini de etkileyici ses tonuyla seslendiren Tuncer, şiirin manasını ve nasıl okunması ile alakalı bilgilerde verdi.
Şiirin nasıl okunacağı yönünde de yüzlerce cevabın olduğunu belirten Tuncer, "Şiir nasıl okunmaz derseniz; bağırarak okunmaz, ağlayarak okunmaz" dedi. Mehmet Akif' Ersoy'un 'Zulmü alkışlayamam', Mevlana'nın 'Kusura bakmayın dostlar', Yunus Emre'nin 'Bir dem olur' şiirleriyle katılanları mest eden Tuncer, kendisine ait 'Kurbanım' şiirle programı sonlandırdı.
Programın sonunda Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk tarafından ünlü Şaire plaket takdim edilirken, tüm katılımcılara çiçek verildi.
Son Dakika › Güncel › Öğretmenlere Özel Şiirli Muhabbet - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.