Organları Bağışlanan Berger'in Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Organları Bağışlanan Berger'in Cenazesi Toprağa Verildi

Organları Bağışlanan Berger\'in Cenazesi Toprağa Verildi

Muğla'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ve ailesi tarafından organları bağışlanan Ahmet Berger'in (19) cenazesi memleketi Çorum'un Osmancık ilçesi Çampınar köyünde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

19.09.2013 14:09

Muğla'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ve ailesi tarafından organları bağışlanan Ahmet Berger'in (19) cenazesi memleketi Çorum'un Osmancık ilçesi Çampınar köyünde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Muğla'da bir yakınını havalimanından uğurladıktan sonra Bodrum'a dönerken kullandığı otomobili takla atan ve araç içinden ağır yaralı olarak çıkarılan Ahmet Berger, ambulans helikopter ile Antalya'ya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilmişti. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan gencin önceki gün beyin ölümü gerçekleşmiş ve ailesi tarafından böbrek, karaciğer ve pankreasını bağışlamıştı.

Talihsiz gencin ailesi tarafından bağışlanan organları önceki gece alınmış ve cenazesi gece yarısı Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılmıştı. Cenazenin morga kaldırılmasının ertesi sabahı otopsisi gerçekleştirilen Berger'in cenazesi anne Fatma Berger ve baba Bayram Dalmış tarafından alınarak memleketi Çorum'un Osmancık ilçesine getirildi. Ahmet Berger'in cenazesi köy morgunda yıkanarak düzenlenen cenaze töreninin ardından Çampınar köyü mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Talihsiz gencin geçirdiği kazanın ardından yaşamını yitirmesi, organlarının bağışlanması ile ilgili gazetelerde çıkan haberlere tepkisini dile getiren ve kameralara konuşmak istemediğini ama tepkisinin de dile getirilmesini isteyen baba Bayram Dalmış ve yakınları "Böyle acılı bir günümüzde bu tür asılsız haberin gazetelerde çıkması bizi derinden üzdü. Kalbinin bağışlanmasına sevgili tarafından müsaade edilmedi şeklindeki ifadeler tamamen asılsızdır. Bu süreçte hiçbir gazeteci bize gelip soru sormadı, bilgi almadı. Bu hatanın cenazeyi takip eden gazeteci arkadaşlardan düzeltmelerini ve bizim beyan ettiğimiz aslı olan açıklamayı yazmalarını rica ediyoruz" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Organları Bağışlanan Berger'in Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement