Organları Üç Kişiye Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Organları Üç Kişiye Umut Oldu

Organları Üç Kişiye Umut Oldu

İnegöl Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 58 yaşındaki kadın bağışlanan organları ile üç kişiye umut oldu.

21.03.2013 05:24  Güncelleme: 05:56

Bursa İnegöl'de beyin damarlarındaki tıkanmalar sebebiyle kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 58 yaşındaki kadın bağışlanan organları ile üç kişiye umut oldu.

Edinilen bilgilere göre, 58 yaşındaki ismi açıklanmayan bayan hasta önceki gün rahatsızlanarak İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerde beyin damarlarında tıkanıklık olduğu tespit edilen hastanın yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Kadın hastanın organlarının bağışlanmasına karar verilirken, bu kararın ardından nakil için düğmeye basılarak hummalı bir çalışma başlatıldı.

İnegöl Devlet Hastanesi yetkilileri, Uludağ Üniversitesi yetkilileri ile temasa geçerek organların nakil işlemleri için koordineli bir çalışma başlattı. Beyin ölümü gerçekleşen hastadan alınan örnekler, Böbrek ve Karaciğer nakli için bekleyen hastaların doku örnekleri ile karşılaştırılarak uygun kişiler tespit edilmeye çalışıldı. Bir yandan bu çalışmalar yürütülürken, bir yandan da İnegöl'e gelen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Ersin Elgin, Tıp Fakültesinde görevli Üroloji Uzmanı Uzm.Dr. Burhan Coşkun, Genel Cerrah Uzm.Dr. Ziya Dündar, Dr. Onur Serin, Dr. Gökhun Özmerdiven, Dr. Özkan Burçin, İnegöl Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Sevda Durmuş ve beraberindeki ekip hastanın bağışlanan iki böbrek ve karaciğerini almak için ameliyata girdiler. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından alınan iki böbrek ve karaciğer özel kutulara koyularak Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü. Karaciğerin hangi hastaya nakil edileceğinin belli olduğu, ancak böbreklerin kimlere nakil edileceği konusunda doku uyumu ile ilgili tetkiklerin devam ettiği bildirildi.

İnegöl Devlet Hastanesinde görevli ekiplerinde görev aldığı ameliyatın ardından bir açıklama yapan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Uzm.Dr. Burhan Coşkun, "Beyin damar hastalığı nedeniyle hastaneye gelen bayan hastamızın beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine Uludağ Üniversitesi Organ Nakli ekibi olarak buraya gelip, organları aldık. Organ bekleyen iki böbrek hastasına ve bir karaciğer hastasına bu organlar nakil yapılacak. Nakiller Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleşecek" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Organları Üç Kişiye Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement